5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Tutuklular için eylem yapıldı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi ile Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUYAD-DER) üyeleri tarafından, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklulara kötü muamele yapıldığı iddiasıyla bir oturma eylemi yapıldı.

Sanat Sokağı üzerinde gerçekleştirilen eyleme, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Fatma Kurtulan, TUYAD-DER Van Şube Başkanı Adil Kotay, İHD Van Şube Başkanı Cüneyt Caniş ve partili üyelerin yanı sıra dernek üyeleri katıldı.
Oturma eylemi öncesinde bir basın açıklaması yapan İHD Van Şube Başkanı Cüneyt Caniş, son dönemlerde Van F Tipi, Erzurum H Tipi olmak üzere çeşitli cezaevlerinden İHD, TUYAD-DER, TUHAYD-DER ve diğer insan hakları kuruluşlarından sıkıntılara ilişkin birçok mektubun gönderildiğini belirtti.

Bu mektuplarla birlikte yapılan yazışmalara şu ana kadar olumlu bir cevabın verilmediğini ifade eden Caniş, mahpusların en temel haklarının kısıtlanmaya devam edildiğini, birçok hak ihlalinin yaşandığını ileri sürdü.
Yapılan basın açıklamasının ardından, grup iki dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması ve esnasında hiç slogan atmayan grup, daha sonra sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?