4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Tuyad, açlık grevine gidiyor

Tutuklu Yakınları Dayanışma Derneği (Tuyad-Der) Van Şube Başkanı Yusuf Dündar, başlatılmış olan operasyonların durdurulması ve yeni bir göç dalgasının önüne geçilmesi için 24 saat açlık grevine gireceklerini söyledi.

PTT Caddesi Sanat Sokağı üzerinde bulunan dernek binasında yapılan basın açıklamasını, Tuyad-Der Van Şube Başkanı Yusuf Dündar okudu. Dündar, son 6 yıldır silahların susmasıyla yarınlara umutla bakmayı öğrenmeden, tekrar çatışma ve ölüm haberleri duymaya başladıklarını söyledi.

Acının harman olduğu bir coğrafya değil, barış ve sevginin var olduğu bir ülke istediklerini ifade eden Dündar, istemlerine verilen cevapların ise tamamen bir savaş niteliğinde olduğunu kaydetti. Dündar, "Mustafa Kemal’in ’Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ tarihi sözünden yola çıkarak, bu topraklara barışı hakim kılacağız. Bunun için kin, nefret, düşmanlık ve kan istemiyoruz. Bu nedenle başta devlet yetkilileri olmak üzere, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini sağduyulu, ülke gerçekliğimizi görerek davranmaya davet ediyoruz. Ülkenin kazanımı iç barış olduğu hepimiz tarafından biliniyor ve çağrımızı bir kez daha yeniliyoruz. Biz bir grup sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri olarak 24 saat açlık grevine giriyoruz. Gerekirse tepkilerimizi farklı bir şekilde ortaya koyacağız" dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından açlık grevine girecekleri belirtilen yaklaşık 30 kişi, çağrılarına cevap almadıkları takdirde önümüzdeki günlerde dönüşümlü olarak tekrar greve gireceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 15:44:02
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 13:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?