6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

TUYAD-DER tutuklular için yürüyecek

TUYAD-DER TUTUKLULAR İÇİN YÜRÜYECEK

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Demokratik Hukuk ve Yardımlaşma Derneği (TUYAD-DER) Van Şube Başkanı İbrahim Ete, cezaevlerinde ölüm sınırında ve sağlık durumları çok ağır olan 43 tutuklu için bir yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.

Bir basın açıklaması yapılan İbrahim Ete, siyasi tutukluların kaldığı E, F ve D tipi cezaevlerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili şimdiye kadar yapılan başvuruların sonuç vermediğini kaydetti. Ete, "Şu anda cezaevlerinde ölüm sınırında olan 43 tutuklu var. Bunlardan 4'ünün sağlık durumu çok ağır. Hatta birinin 6, birinin de 3 ay ömrünün kaldığı söyleniyor. Doktorlar ömür biçmesine rağmen halen içerde tutuluyorlar. Bunlar Halil Güneş, Abdulsamet Çelik, Nurettin Soysal ve İzzet Duran isimli tutuklulardır.

Bunlar için etkinlik düzenleyeceğiz ama yarına kadar da yaşamayabilirler, ömürleri yetmeyebilir. Konuya dikkat çekmek amacıyla yarın bir yürüyüş düzenleyeceğiz, hemen akabinde de imza stantları açacağız. Toplanan imzaları Adalet Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na göndereceğiz. Etkinliklerimiz bunlarla bitmeyecek. Adli Tıp Kurumu önünde de Meclis önünde de farklı etkinliklerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 17:08:02
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 20:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?