2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

ÜAK Toplantısı tamamlandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yapılan Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı tamamlandı.

Üniversitenin Zeve Kampüsü'ndeki Kültür Merkezi'nde öğlen saatlerinde başlayan toplantı, YYÜ Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etmişti. Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran. Prof. Dr. Ceylan, rutin üniversitelerarası kurul toplantılarından birini yaptıkları söyledi. Prof. Dr. Ceylan, "Bu toplantının Van'da olması tabii ki bizi sevindirmiş ve gurur vermiştir. Van'ın ve bizler içinde çok önemli. Toplantıda güzel kararlar aldık" dedi.


Bir basın mensubunun, "Bu kurulda size göre en önemli maddeler neydi" sorusuna Prof. Dr. Ceylan, "Bütün maddeler bizim önemli idi. Her zaman gündemimizde olan maddelerin hepsini görüştük. Doçentlik sınav yönetmeliği bugünlerde değişme durumunda. Onunla ilgili bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon çalışmalarını yapıp bize bildirecek. Biz de Yüksek öğretim Kurulu'na (YÖK) sunacağız" şeklinde konuştu.
Diğer bir basın mensubunun, "Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın tutuklanması ile ilgili konu konuşuldu mu?" sorusuna ise "Hiç o konu gündeme gelemedi ki. Çünkü olayın mahiyetini bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?