5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Uçak seferlerine kar iptali

VAN'DA KAR YAĞIŞI VE TİPİ

Van'da etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünde ulaşım güçlükle sağlanırken, öğleden sonra yapılması planlanan 6 uçak seferi de karşılıklı olarak iptal edildi.

Bugün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde ulaşım güçlükle yapılırken, Van-Özalp ve Van-Erciş karayolunda zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından süs bitkisi olarak dikilen yabani meyveler ise kar altında kalırken, üniversite çalışanları karla mücadele çalışması başlattı.

Öğleden sonra etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları'nın yapılması planlanan iki Ankara-Van seferi ile Pegasus Hava Yolları'nın İstanbul-Van, Sunexpress Hava Yolları'nın İzmir-Van ve İstanbul-Van ile Sky Hava Yolları'nın İstanbul-Van seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kar yağışını gece geç saatlere kadar devam edeceğini ve yarından itibaren havanın parçalı bulutlu olacağını ifade ettiler. Hava sıcaklıklarının eksi (-) 14 santigrat derece civarında olmasını beklediklerini de belirten yetkililer, sabah ve akşam saatlerinde ise şiddetli buzlama olacağını vatandaşların buna dikkat etmeleri gerektiğini kaydettiler.

VAN'DA KAR YAĞIŞI VE TİPİ
VAN'DA KAR YAĞIŞI VE TİPİ
VAN'DA KAR YAĞIŞI VE TİPİ
VAN'DA KAR YAĞIŞI VE TİPİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 17:39:02
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 14:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?