6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Uçan inci kefalleri

UÇAN İNCİ KEFALLERİ

Van Gölü'nde yaşayan ve yumurtlarlarını bırakmak için tatlı su yataklarına yönelen inci kefali balıkları, Muradiye ilçesi Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Neso Çağlayanı'ndaki engelleri aşmak için adeta uçuyor.

İnci kefali balığı, her yıl tekrarlanan göçü sırasında akıllara durgunluk verecek görüntüler sergiliyorlar. Van Gölü'nün sodalı sularında yaşayan ve yumurtalarını bırakmak için tatlı suya gelen balıklar, haziran ayı sonlarına doğru tekrar Van Gölü'ne geri dönüyorlar. Balık göçünün yoğun olarak yaşandığı 19 Kilometrelik alan Jandarma görevlileri tarafından korunurken, 26 Kilometrelik Muradiye Bendimahi Çayı'nın İlçe sınırları içerisindeki 7 Kilometresini de İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler ve

İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerince korunuyor. Suyun aktığı yöne doğru adeta yarışan ve önlerindeki engelleri uçarak geçen balıkları izlemeye gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Elleriyle dokundukları balıkları tekrar suya bırakan çocuklar gün boyu balıkları izlemekten kendilerini alamıyorlar.

UÇAN İNCİ KEFALLERİ
UÇAN İNCİ KEFALLERİ
UÇAN İNCİ KEFALLERİ
UÇAN İNCİ KEFALLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 10:38:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 12:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?