3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ücret farklılıklarında uçurum var

Özerk Diyanet ve Evkaf Sendikası (Özerk-Sen) Genel Teşkilat Sekreteri Ferit Önür, devlet memurlarının ekonomik yönden büyük sıkıntılar içerisinde olduklarını söyledi.

Sendika binasında konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Ferit Önür, kurumlar arasındaki ücret dengesizliğinin had safhada olduğunu iddia etti. Aynı okulu bitirmiş aynı eğitimi almış çalışanların bile kurumlarından ötürü farklı ücretler aldıklarını belirten Önür, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi çalışanlardan bazıları 980 YTL ücret alıyor. Aynı yasaya tabi çalışan bazı memurlarda ek ödemelerle beraber 1500 ile1600 YTL civarı ücret alıyor. Bu durum büyük bir adaletsizliktir" dedi.


Hükümetin ücretlerde yaşanan bu dengesizliği gidermek için yapmış olduğu çalışmaları olumlu karşıladıklarını, ancak yetersiz bulduklarını söyleyen Ferit Önür konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Örneğin Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan genel idari hizmet sınıfına tabi daire amiri, amir yardımcısı ve vaizlere ek ödeme yapılırken yine genel idari hizmet sınıfına tabi büro personeline ek ödeme yapılmıyor.Kurum içi bu ücret dengesizliğinin giderilerek düzeltilmesini mağdurlar adına talep ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları olarak nimeti ve külfeti bir arada yaşamak istiyoruz."


Yapılan basın açıklamasına Özerk-Sen Van Şube Başkanı Yusuf Adli, Şube Basın Sekreteri Atilla Ataman ile Şube Disiplin Kurulu Başkanı Cihan Yalçın katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 18:31:14
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 18:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?