3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ücretsiz sağlık taraması

Medıcal Park Van Hastanesi, boş zamanlarında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGEV) Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda düzenlenen etkinliklere katılan 3 bin 200 çocuğu sağlık taramasından geçirmeye başladı.


Çoğunluğu kentin kenar mahallelerde yaşayan ailelerin ve Birleşmiş Milletler Yüksek Mülteciler Komiserliği Van Ofisi'ne başvuruda bulanan sığınmacı ailelerinin çocukları sağlık taramasına, Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda kulak burun boğaz, enfeksiyon, çocuk ve çocuk cerrahından oluşan 4 uzman doktor ve 3 sağlık personeli katılıyor. İlk günde 200 çocuğu sağlık taramasından geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden hastanenin çocuk doktoru Nesim Sarı, sağlık hizmetlerine ulaşmakta sıkıntı çeken çocukları seçtiklerini ve bunun için de en uygun yerin burası olduğunu kaydetti. Başlattıkları çalışmanın belli aralıklarla devam edeceğini de anlatan Dr. Sarı, "İnşallah bu bir başlangıçtır. Devamı gelecektir" dedi.


Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdiresi Rezzan Bayram ise başlatılan sağlık taramasının uzun vadeli bir çalışma olduğunu belirtti. Bayram, düzenli parka gelen 3 bin 200 çocuğun tümünün sağlık taramasından geçirileceğini ifade etti. Medikal Park Van Hastanesi doktorları tarafından yapılan muayenenin sonucundan hastalık tespit edilen çocukların tedavilerini de hastane tarafından üstlendiğini belirten Bayram, "Parkımıza gelen çocukların büyük bir bölümü göçle gelen ailelerin çocuklarıdır. Geçen yıl da bir hastanemiz tarafından yapılan sağlık taramasında çocuklarımız kırsal kesimde geldikleri için beslenmeye bağlı ciddi sağlık sorunları tespit edildi" dedi.


Van'da bulunan diğer özel hastanelerle de çalıştıklarını belirten Bayram, bu tür sağlık taramalarının yıl sonuna kadar devam edeceğini kaydederek, "Diğer hastanelerin de devreye girmesiyle yıl sonuna kadar sağlık taramasında geçirilecek çocuk sayısının 10 bini bulacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:46:23
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 18:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?