3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ücretsiz tekne turları başladı

Van Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen tekne turları, yağmurun ardından bugün güneşin yüzünü göstermesi ile büyük ilgi gördü. 

Vatandaşların bayram günlerini daha keyifli geçirmeleri ve Van Gölü'nden istifade etmeleri için organize edilen tekne turlar bugün start aldı. İskele Mahallesi'ndeki feribot limanına yanaşan tekneler kısa sürede doldu. İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen geziye vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, 2 tekne Çarpanak Adası'na doğru yol aldı. İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürü Nihat Arpa, yarın ve cuma günleri de turların süreceğini, katılımın daha yoğun geçeceğini ifade etti. 

Arpa, bayramın ilk günü yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı gezinin ertelenme noktasına geldiğini belirtti. Havanın düzelmesiyle birlikte turlara beklenenin üzerinden ilgi olduğunu ifade eden Arpa, buna her iki teknenin dolduğunu kaydetti. 

Tüm hazırlıkların yapıldığını teknede vatandaşlara çay ikramında bulunulacağını anlatan Arpa, "Bu amaçla valilik binası karşısında bulunan belediye otobüs durağından İl Özel İdaremize ait 3 midibüs kaldırdık. Vatandaşları Van Gölü sahiline kadar getirip teknelere bindirdik. Yarın ve ertesi gün de aynı uygulamamız devam edecektir. Vatandaşlarımız Çarpanak Adası başta olmak üzere Edremit'i gölden seyretmenin keyfini yaşayacaklar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 17:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?