2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Uçuruma düşen genç için operasyon

Muradiye ilçesinde arkadaşları ile oynarken 30 metrelik bir uçurumdan aşağıya düşen bir öğrenci, kapalı köy yolunun saatler süren bir mücadelenin ardından kardan temizlenmesi sonucu Devlet Hastanesi'ne kaldırılabildi.

Edinilen bilgiye göre Akçaçay Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi 7 yaşındaki Yusuf Sayan, teneffüste arkadaşlarıyla yamaçta kayarlarken hızını alamayıp 30 metre yükseklikteki uçurumdan aşağı düştü. Arkadaşları ve öğretmeninin gözleri önünde uçuruma düşen Yusuf Sayan uçurumdan kurtarılıp evine götürülürken, babası durumu telefonla Akbulak Jandarma Karakol Komutanlığı'na bildirdi. Olayın Muradiye Kaymakamlığı'na iletilmesi üzerine sağlık ekiplerinin yanı sıra 1 greyder ve yakıt taşıyan 1 kamyonla oluşturulan kurtarma ekiplerini olay yerine sevk etti. İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki köye ulaşma çalışmalarını sürdüren greyder yolu açamayınca ilçeden kar savurma aracı takviye olarak gönderildi. Öğleden sonra saat 14.00 sıralarında yola çıkan ekipler, zorlu bir mücadeleden sonra ancak gece saat 24:00 sıralarında olay yerine ulaşabildiler.

İlk müdahalesi Dr. Çiğdem Solmaz tarafından evinde yapılan, serum ve boyunluk takılan küçük Yusuf, bir tahta sedyeyle ambulansa taşındı. Ekipler sabaha karşı saat 02.00 sıralarında Muradiye Devlet Hastanesi'ne ulaştı. Göğüs kafesinde ağrılar olan Yusuf'un yapılan tahlil ve tetkiklerde, boynunda çatlama tespit edildi, sabah saat 09:00'a kadar müşahede altında tutulduktan sonra Van'a sevk edildi.

Olayı anlatan okulun vekil öğretmeni Esat Demir "Teneffüste öğrenciler oynuyorlardı. Okulun bitişiğindeki yamaçta kayıyorlardı. Babası da yanımızdaydı. Saat 11:00 sıralarında artık ders zili çalacaktı. Öğrencilerin bağırmalarıyla biz de koştuk. Gittiğimizde yamaçta kayan öğrencilerimizden Yusuf kendini tutamayınca 30 metrelik bir yükseklikten aşağı düşmüştü. Babasıyla birlikte kaldırdık, çocuk sürekli ağlıyordu. Kendisine dokunmamıza izin vermeyince olayın ciddi olduğunu düşünerek fazla dokunmadan eve getirerek uzattık ve yardımın gelmesini bekledik" dedi.

Yol çalışmaları sırasında bir açıklama yapan Köylere Hizmet Götürme Birliği Şantiye Şefi Emrah Çayırlı "Bize gelen ihbar sonucunda olay yerine hemen hareket ettik. Fakat kar kalınlığı bazı yerlerde 2 metreyi bulunduğundan yol açma çalışmaları güçlükle giderilmeye çalışılıyor. Bizler de ekip olarak bütün gayretleri sarf ederek biran önce olay yerine intikal etmeye çalışıyoruz. Araç sayımız yetersiz ve yolu kapalı köylerimiz çok olduğundan geceli gündüzlü çalışarak bir yandan yolları açmaya, diğer yandan da hasta kurtarmaya çalışıyoruz. Araç kullanıcıları ve diğer personeller yiyecek ve içeceklerini yanlarında taşıyorlar. Kapalı olan yolları açmak için büyük çaba göstermekteyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 13:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?