3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ucuzluk mağazaları çoğalıyor

Van'da, oyuncak, hırdavat, kozmetik ve bujiteri gibi binlerce ürünün 1-5 YTL arasında fiyatlarla satıldığı mağaza sayısında önemli artış yaşandığı bildirildi.

Daha önce dar sokaklardaki küçük iş yerlerinde açılan, ancak son aylarda şehrin en işlek bölgeleri olan Hastane, Cumhuriyet caddeleri ile Beşyol civarlarında yoğunlaşan ucuzluk pazarlarına son aylarda yenileri eklendi. Tüketicilerin de yoğun ilgi gösterdiği mağazalarda, 1-5 YTL arasında ayrı ayrı reyonlarda binlerce ürün satılıyor.

Hastane Caddesi'ndeki Tahtakale Ticaret isimli iş yeri çalışanı Bedih Sekvan, yeni açtıkları mağazalarında binlerce çeşit ürünü müşterilerin beğenisine sunduklarını belirtirken, kaliteyi ucuza satmaktan dolayı hayli ilgi gördüklerini söyledi. Sekvan, bazen yoğun müşterileri talebi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Beşyol civarında bulunan bir başka ucuzluk mağazası sahibi olan Mehmet Arslan ise, temizlik, hırdavat, oyuncak, hediyelik eşya ve tekstil ürünleri sattıklarını ifade ederek, "Büyük bir kısmı Türkiye pazarından temin ettiğimiz mallara yoğun ilgi gösteriliyor. Oyuncak, hırdavat ve bir kısım hediyelik eşyalar Çin'den ithal ediliyor. Çin'den daha önce ithal ederek 7.5 YTL'ye sattığımız oyuncaklar bugün 1 YTL'ye düştü. Tabii ki bu durum iş yerine olan ilgiyi de arttırdı" dedi.

Vatandaşlar ise özellikle iki tanesi 1 YTL'ye satılan çoraplar, iç çamaşırları, plastik ev eşyaları ve kozmetik ürünlere rağbet gösterirken, bu mağazaların sayısının önümüzdeki günlerde ürün çeşitliliği ile birlikte daha da artacağı ifade ediliyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 18:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?