6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Ukraynalı geline elçilik görevi

UKRAYNALI GELİN VE TÜRK DAMADA 'TURİZM ELÇİSİ' GÖREVİ

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (UITT) katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, beraberindeki Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte, Van standını ziyarete gelen Ukraynalı gelin Aleksandra Öztürkçü ile Vanlı olan eşi Nazım Öztürkçü'yle yakından ilgilenerek "Van'ın gönüllü turizm elçileri olacaksınız" diyerek görev verdi.

Vali Karaloğlu, kendilerini ziyaret eden 6 ay önce evlendiklerini öğrendiği Aleksandra ve Nazım Öztürkçü çiftine mutluluklar diledi. Van'ın tanıtımında herkese görevler düştüğünü belirten Karaloğlu, aynı zamanda onlara "Sizler Kiev de Van'ın gönüllü turizm elçileri olacaksınız" diyerek, bir de görev verdi. Nazım Öztürkçü de Vali Karaloğlu'nun yakın ilgisinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Ben Van da yaşamıyorum. Ancak valimizin halka yakın olduğunu Van'a geldiğimde yakın dostlarımdan duymuştum. Bir ilin valisinin bizi bu kadar bizi sıcak karşılayacağını doğrusu beklemiyordum. Sayın Valimize bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı eşim adına çok teşekkür ediyorum. Sayın valimize de burada söz veriyoruz. Artık bizler Kiev de Van'ın birer gönüllü turizm elçisi olacağız" dedi.

ALEKSANDRA İLE GARSONLUK YAPAN TANIŞMIŞ

Nazım Öztürkçü de 2007 yılında Marmaris'te garsonluk yaparken otelde tanıştığı ve Aleksandra ile evliliğe giden yolu ise "Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi maalesef işsizlik. Ben de Marmaris'e giderek otelde iş buldum. Otelin restoranında garson olarak çalışıyordum. Eşim Aleksandra da 2007 yılında Kiev Shevcenko Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuduğu için Türkçe öğrenmek için otele çalışmaya geldi. Kendisiyle orada tanıştık. Birbirimize olan gönül bağımızı bir ömür boyu sürdürmek için evlenmeye karar verdik. Eşimin Müslüman olmasının ardından ailelerimizin de izniyle 30 Ekim 2009 tarihinde Van da gelenek göreneklerimize uygun bir düğün yaptık. Evlendikten sonra iş bulamayınca eşimle birlikte Kiev'e geldik. Aleksandra bir Türk firmasında tercümanlık ve mütercimlik yaparken ben de bir süre otelde garsonluk yaptım. Bir ay önce iş yerinden ayrıldım. Şuan tekstil işinde kendimi geliştirmek için piyasa araştırması yapıyorum" şeklinde anlattı.

UKRAYNALI GELİN VE TÜRK DAMADA 'TURİZM ELÇİSİ' GÖREVİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 16:57:04
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 17:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?