5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ülkü Erakalın Van'da

Ünlü müzisyen, gazeteci, yapımcı ve yönetmen Ülkü Erakalın, 60 yıllık meslek hayatında yaşadığı anılarını Vanlı'larla paylaştı.

Ülkü Erakalın, Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilediği ve ücretsiz olarak sunulan 'Yıldızlar Gökte Yaşar' adlı tek kişilik oyunuyla Türk sineması oyuncularının bilinmeyen yönlerini anlattı. Sanatta 60'ıncı yılını kutlayan Erakalın, sinema hayatı boyunca kamerasının önünden geçenleri sinevizyon gösterisi eşliğinde anlatarak, sanata ve sanatçı arkadaşlarına vefa borcunu ödediğini söyledi. Belgin Doruk, Türkan Şoray, Ekrem Bora, Muhterem Nur gibi birçok sanatçının kendisinin çektiği filmlerde oynadığını söyleyen Erakalın, hepsinin hocası olduğunu ifade etti.

Sanata emek veren sanatçıların unutulmasından yakınan Erakalın, "Bir sanatçı zirvedeyken herkes alkışlıyor, ancak düştüğü zaman o alkışlar duyulmuyor. Sanatçıyı düştüğünde de yanında olup, yaşarken de alkışlayın. Bu dünyaya eser bırakan insanlar ölümsüzdür bu yüzden sanatçılar gökte yaşarlar" dedi.
Yeşilçam'ın figüran kahvehanelerinden bahseden Ülkü Erakalın, izleyicilerini yıllar öncesine götürdü. Yeşilçam figüranlarının devamlı keşfedilmeyi beklediklerini anlatan Erakalın, sinemada unutulmaz isimlerin nasıl ünlü olduğunu izleyenleriyle paylaştı. Vanlı izleyicileri çok beğendiğini ifade eden Erakalın, kendisini ağırlayan Van Devlet Tiyatrosu'na da teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 13:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?