7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Ülkü Ocakları'ndan birlik gecesi

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN BİRLİK GECESİ

Van Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı A. Hakan Üçdal, ülkücülerin kişisel kavga ve hesaplarını bir kenara bırakıp önce ülke ve millet, sonra ise parti anlayışıyla üç hilalin etrafında birleşmek zorunda olduğunu söyledi.

Ülkü Ocakları tarafından Beyaz Saray Düğün salonunda düzenlenen Birlik Gecesi'ne çok sayıda ülkücü katıldı. Gecede bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı A. Hakan Üçdal, var olma sebeplerinin devletimin bekasını ve üniter yapısını korumak için gençleri vatan, millet, bayrak ve din konularında toplumda bilgili, kendinden emin örnek bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Üçdal, "Ülkemizin çok ağır şartlar altında bulunduğu böyle bir zamanda Türk siyasi hayatında ülkücü harekete en fazla ihtiyaç duyulduğu dönemdeyiz. Biz ülkücüler bu zor süreçte birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olmak zorundayız. Kişisel kavga ve hesapları bir kenara bırakıp önce ülkem ve milletim, sonra partim anlayışıyla üç hilalin etrafında birleşmek zorundayız. Ülkücüler olarak bu memleketin teminatı ve sigortası olduğumuzun bilinciyle sağlam bir şekilde ayakta durmak ve bu duruşumuzu muhafaza etmek durumunda olmalıyız" dedi.

Konuşmasında AK Parti'yi de eleştiren A. Hakan Üçdal, "Türkiye çıkarcı, çatışmacı ve istismarcı bir siyasi zihniyetin neden olduğu çok sancılı günler yaşamaktadır. Türk milleti AK Parti iktidarıyla birlikte tarihi kökleri çok gerilere giden ve adım adım ilerletilen hıyanet projeleri karşısında çaresiz ve savunma hatları çökmüş bir duruma sokulmuştur. Maalesef son 8 yıldır devlet ve millet hayatında bir kargaşa ve kuşatmışlık hali yaşanmış ve aşındırılmadık hiçbir milli ve manevi değerimiz kalmamıştır" şeklinde konuştu.

Ozanlarında sahne aldığı gecede açık artırıma çıkarılan bir tablo ise eski başkanlardan Selami Akıl tarafından 500 TL'ye alınarak ocağa hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 11:11:00
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 14:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?