3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

UMKE eğitimleri başladı

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen Afetlerde Sağlık Organizasyon Projesi (ASOP) Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) temel eğitimleri başladı. 

Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün konferans salonunda verilecek olan eğitimler, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Yeğinaltay'ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Van'ın afetler açısından riskli bir bölgede bulunduğunu belirten Yeğinaltay, olası felaketlere karşı önceden önlemler alınması ve personelin bu tarz eğitimlerle hazır durumda bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Yeğinaltay "Bu kapsamda Van, Ağrı ve Bitlis'ten gönüllü olarak gelen 35 sağlık personeline afetler ve olağan dışı durumlar, enkaz güvenliği, afet psikolojisi gibi konularda eğitim verilecektir" dedi.


Sağlık Bakanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı UMKE Şube Müdürü Dr. İlhan Öztürk tarafından verilecek olan 5 günlük eğitimin, Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ile yapılacak olan tatbikatla sona ereceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?