7
Mayıs
2024
Salı
VAN

'UMKE' tatbikatı gerçeğini aratmadı

VAN'DA GERÇEĞİ ARATMAYAN 'UMKE' TATBİKATI

Van'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne (UMKE) yönelik bir haftalık eğitim çalışması sonunda düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı.

Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde bir hafta önce başlayan eğitim programının ardından kursiyerler, gece ve gündüz olmak üzere 2 ayrı tatbikat gerçekleştirdiler. Gerçeği aratmayacak nitelikte olan UMKE ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa gerçekleştirdiği tatbikatla muhtemel bir afete hazır olduklarını gösterdiler.

Zorlu geçen eğitim programının ardında gerçekleştirilen tatbikatın ekipler için çok önemli olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Orhan Çetinkaya, Van'ın, doğal afetler açısından riskli bir bölgede bulunduğunu kaydetti. Bir felakete karşı önceden önlem alınması ve personelin eğitimlerle afetlere karşı hazır duruma getirilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Çetinkaya, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile birlikte personelimiz bir haftadan beri eğitim görüyorlardı. Bu eğitime Hakkari, Muş, Siirt, Bitlis ve Ağrı'dan da arkadaşlarımız katıldı. Hakikaten çok başarılı ve gayretli bir tatbikat oldu. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu çalışmalarının uzun vadede ülkemize yararlı olacağına ve ciddi işler başaracaklarına inanıyorum'' dedi.

Bir hafta süren eğitim ve düzenlenen tatbikatların ardında kursiyerler, düzenlenen gecede müzik eşliğinde eğlenerek stres attılar.

VAN'DA GERÇEĞİ ARATMAYAN 'UMKE' TATBİKATI
VAN'DA GERÇEĞİ ARATMAYAN 'UMKE' TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 20:47:00
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 00:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?