7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Umre kayıtları başladı

UMRE KAYITLARI BAŞLADI

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, 2010 yılı umre kayıtlarının başladığını belirterek, "Geçen yılın aynı dönemine göre umreye gitmek için yapılan başvuru sayısından yüzde 45'lik bir artış söz konusudur" dedi.

Umre kayıtları ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010 yılı içerisinde umre ibadetini yapmak isteyen vatandaşların isteklerini dikkate alarak, özel paketler halinde çok kapsamlı bir umre tur programları hazırladığını söyledi. 2010 yılında 'Otel-1 Tip-A-B', 'Otel-2', 'Otel-3', 'Normal Tip' ve 'Ekonomik Tip kısa-uzun süreli' gibi seçenekler sunduğunu söyledi. Bu seçenekler çerçevesinde ilkbahar ve yaz dönemleri şeklinde iki farklı umre tur programı düzenlendiğini belirten Arvas, normal tip 20 gün, ekonomik tip 2 hafta veya 26 gün, otel tip 1 hafta tur programları hazırladıklarını söyledi.

Arvas, bugün itibarıyla birinci ve ikinci umre tur programı için 635 kişinin başvurduğunu söyledi. Geçen yıl aynı döneme göre yapılan başvuru sayısından yüzde 45'lik bir artışın söz konusu olduğunu kaydeden Arvas, yıl sonuna kadar yüzde 100'lük bir artış beklediklerini kaydetti. Arvas, "Umre konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla vaaz ve hutbelerimiz devam ediyor. Ayrıca 10 bin adet el broşürü hazırladık. Onlarında dağıtımını yapıyoruz. Umreye irşat gözüyle bakmaktayız. Vatandaşlarımızın mukaddes beldelerde alacakları haz ve güzel intibalarla dönmeleri bizleri memnun etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı bütün hizmetlerinde olduğu gibi umre hizmetlerinde de önem vermektedir. Gidecek vatandaşlarımız için bilgilendirme ve seminer programlarımız da başlayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:58:01
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 18:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?