2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Umre kayıtları için yarın son gün

Van İl Müftüsü Osman Arıtan, bu yıl ilk gurupla umre için mukaddes topraklara gitmek isteyen vatandaşların son kayıt gününün yarın olduğunu söyledi.

Arıtan, umreye gitmek isteyen vatandaşların 22 Şubat Cuma günü akşam mesai bitimine kadar il ve ilçe müftülüklerine kayıt yaptırmalarını istedi.

Osman Arıtan, hac başvurularında son birkaç yıldan beri büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır. Suudi Arabistan Krallığı tarafından uygulanan kota nedeniyle müracaat edenlerin tamamını aynı yıl içinde hacca götürme imkanı bulunmadığı gibi özellikle ikinci kez hacca gitmek isteyenlerin taleplerini karşılamakta mümkün olmadığını belirtti. Bu nedenle ikinci kez hacca gitmek isteyen vatandaşları umreye yönlendirmek ve bu sayede mukaddes beldeleri daha rahat bir ortamda ziyaretlerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Arıtan, "Planlı ve programlı umre turlarının düzenlenmesi büyük önem arz etmektedir. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatımızın her kademesinde görev yapan personelin desteği ile umre turlarına yeni bir hız, heyecan ve canlılık kazandırmayı hedeflemiş bulunmaktadır. Otel tiplerinde bu yıl kota uygulamasına gidileceğinden ve birinci turlara müracaat zamanı kısıtlı olduğundan vatandaşlarımızın 22 Şubat 2008 tarihine kadar il ve ilçe müftülükleri, hac ve umre bürolarına kayıt yaptırmaları gerekmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 17:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?