5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Umre kayıtlarına ilgi büyük

Van İl Müftüsü Osman Artan, Ağustos 2009 tarihine kadar sürecek olan Umre kayıtları için şimdiden 310 kişinin kayıt yaptırdığını söyledi.


Van'da bu yıl Umre'ye gitmek isteyenlerin sayısının geçmiş yıllara oranla arttığını dile getiren Müftü Osman Artan, şimdide 310 kişinin başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Fiyatların konaklama tiplerine göre değiştiğini söyleyen Artan, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen fiyatlar, konaklama mekanı ve kalınacak süreye göre değişiyor. Vatandaşlarımızın bütçelerine uygun olanı seçmelerini istiyoruz. Kendilerini sıkıntıya sokacak durumlara girmesinler. Ağustos 2009 ayına kadar sürecek olan Umre kayıtlarında otel 1. tip (lüks), otel 2. tip, otel 3. tip, otel normal tip, ekonomik tip (kısa süreli) ve ekonomik tip (uzun süreli) olmak üzere 6 farklı konaklama tipi bulunuyor. Bunlardan en çok tercih edilen ise normal tiptir. Vatandaşlarımız da bu konuda bütçelerine göre kalacakları otel tipini belirlemelerini istiyoruz" dedi.


İslam'da Umre'nin öneminin büyük olduğunu ifade eden İl müftüsü Osman Artan, hac görevini yerine getiremeyenlerin Umre'ye giderek bu önemli ibadetini tamamlamış olacağını belirtti. Artan, bu ibadeti yerine getirmek isteyenlerin Ramazan ayına kadar kayıt yaptırabileceklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 18:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?