5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Umuda yolculuk donduruyordu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen ve saklandıkları kamyonda donmak üzere olan 37 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı saat 02:30 sıralarında icra ettikleri faaliyetler esnasında sürücüsünün kimliği tespit edilemeyen şüphe duyulan 49 AU 348 plakalı kamyonu durdurmak istedi. Sürücü 'Dur' ihtarına uymayınca kamyonla polis araçları arasında kovalamaca başladı. Bölgeye sevk edilen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteği ile takip sonucu ara sokaklara girerek izni kaybettirmeye çalışan sürücü, yakalanacağını anlayınca kamyonu çalışır vaziyette terk ederek gecenin karanlığından faydalanıp kayıplara karıştı. Kamyon yaklaşık 20 metre gittikten sonra bir duvara çarparak durdu. Polis kamyonda yaptığı incelememede kasası içerisine battaniyelere sarılı donmak üzere olan 37 yabancı uyruklu şahısla karşılaştı.

Polis, kamyon etrafında geniş güvenlik önlemli alarak Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri bekledi. Ekipler, yaptıkları incelemenin ardından kamyonu Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüler.

Kamyon kasasında saklanan ve battaniyelere sarılı vaziyetteki 37 kaçak şahıs KOM Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?