3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Umudun ardından filmi tanıtıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü Koordinatörü ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci, çektiği 'Umudun Ardından' isimli filmini tanıttı.

Van ile ilgili çeşitli belgesel filmler çeken Prof. Dr. Sedat Cereci, son olarak Çaldıran'ın Kuskunkıran İlköğretim Okulu'nda çektiği 'Umudun Ardından' isimli filmini tamamladı. Köy çocuklarının umutları ve hayallerinin konu edindiği film Van Bilim Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) öğrencilere ve öğretmenlere tanıtıldı.

Prof.Dr. Sedat Cereci, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çekimlerin 2 gün sürdüğünü belirtti. Beş kişilik bir ekibin çalışmalarıyla bu ürünün ortaya çıktığını, Doğu portresinin ortaya serildiğini kaydeden Prof. Dr. Cereci, bu görüntüler daha iyi şartlara okuyan öğrencilere bir örnek olduğunu anlattı.

İzlenen filmin ardından öğrenciler soru yağmuruna tuttuğu Prof. Dr. Cereci, öğrencilere çok şanslı olduklarını, okullarındaki imkanların bu gibi köylerde bulunmadığını kaydetti.

Daha önce 'Geleneksel Van evleri', 'Urartu su kanalı Şamran', 'Yeraltı su kanalları kehrizler' ve 'Van balığı' Hıdırellez, Bendimahi Deltası ve İspiriz Dağı'nda bulunan bitki ve hayvanlar konularında belgeseller hazırlayan Prof. Cereci, farklı konularda yeni film hazırlıklarına başlayacağını da belirtti.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?