6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Umut yolculuğu Van'da son buldu

Van'da bir kamyonda yurda kaçak yollardan girdikleri belirlenen yabancı uyruklu 43 kişi yakalandı. Para karşılığında kaçaklara yardım eden 2 Türk vatandaşından biri kaçarken, diğeri gözaltına alındı.
Bir ihbarı değerlendirerek harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yabancılar Şubesi ekipleri, Sebze Hali kavşağından takibe aldığı M.A. yönetimindeki kamyonu Cevdetpaşa Mahallesi Güllü Sokak'ta durdurarak arama yapmak istedi. Durdurulan kamyonun kapısını açmak isteyen polis memuruna tekme atarak etkisiz hale getiren ve ismi Aydın olduğu belirtilen zanlı karanlıktan yararlanarak olay yerinden kaçtı. Yapılan aramada kamyonun gizli bölümünde Irak, Bangladeş ve Afganistan uyruklu 43 kişi ile kamyon sürücüsü M.A. yakalandı. Polisler, kaçakların bulunduğu kamyonu Emniyet Müdürlüğü'ne götürmek istedi, ancak araç bir türlü çalışmayınca olay yerine tamirci çağrıldı. Arıza giderildikten sonra kamyon, içerisinde kaçaklarla birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olay yerinden kaçarak izini kaybettiren ve isminin Aydın olduğu belirlenen zanlının yakalanması için arama çalışması başlatıldı. Yabancı uyruklu şahıslar ile araç sürücüsünün yapılacak sorgularının ardından mahkemeye sevk edilecekleri kaydedildi.

iha-van
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 10:33:35
Güncelleme :12 Temmuz 2004 Pazartesi 13:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?