3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Unakıtan'dan KDV'yi indirme sözü

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yapımı tamamlanan 78 afet konutunun anahtar dağıtım törenine katıldılar.

Arazileri Sarımehmet Barajı'nın suları altında kalan Muradiye'nin Çakmak ve Akçaçay köyleri ile Özalp'ın Çırak köyü halkı 30 yıl sonra kendileri için yapılan afet konutlarına kavuştular. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Van Erciş karayolu üzerinde yaptırılan 78 adet afet konutu düzenlenen bir törenle hak sahiplerine anahtarlarını Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından verildi.

Köyde düzenlenen törende bir konuşma yapan Bakan Çelik, hükümet olarak afete uğrayan, çaresiz ve desteğe muhtaç vatandaşların yanında yer aldıklarını, bundan sonra da yer almaya devam edeceklerini söyledi. Konutların hikayesinin 1978 yılına dayandığını ve köylülerin 30 yıldır evlerinin yapılmasını beklediğini vurgulayan Çelik, "Biz fakirin, fukaranın yanında olan bir hükümetiz. Diğerlerinden farkımız da budur.Sizin kederiniz, bizim kederimiz; sevinciniz bizim sevincimizdir. Bugün de sevincinizi paylaşmak için buradayız. Evlerinizde güle güle oturun. 78 konut, okul, cami ve alışveriş merkezi bulunan köyün herkese hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.


Daha sonra bir konuşma yapan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise 30 yıl önce yapım kararı alınan konutları, teslim etmenin kendilerine nasip olduğunu kaydetti. Yapılan evlerin ve okulun çok güzel olduğunu ifade eden Bakan Unakıtan, "Bundan sonra sizin de kızlarınızı, çocuklarınızı okula göndermeniz gerekiyor. Bir de fidan dikin, köyünüzü yeşillendirin. 'Devlet gelsin fidan diksin' diye beklemeyin. Sizden KDV'nin fazla alındığını duydum. Ankara'ya gittiğimde indirme imkanı varsa KDY'yi indireceğim. Gelirken torbaya baktım para vardı. Yani sizden para almaya çok da ihtiyacımız yok. Yeter ki ülkemizin birliği, bütünlüğü bozulmasın'' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Unakıtan ve Çelik, köylülere evlerin anahtarlarını teslim ettiler. Evleri de gezen Bakanlar, köylülerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ayrıldılar.

Anahtar teslimi yapılan 120 metrekare alana sahip olan evlerin alt katı ağır ve üst katı ise 3 oda, salon, banyo ve tuvaletten oluşuyor. Evlerine taşınan köylüler 5 yıl sonra kira öder gibi borçlarını 20 yılda geri ödeyecekler

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 17:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?