5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Üniversitede 2. Başak Bayramı

YYÜ'DE 2. BAŞAK BAYRAMI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen 'Başak Bayramı' renkli görüntülere sahne oldu.

Fakültenin önündeki alanda düzenlenen 'Başak Bayramı', saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ziraat fakültelerinin bulundukları bölgeler için çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. YYÜ Ziraat Fakültesi'nin diğer illerdeki üniversite fakültelerinden çok daha farklı bir konuma sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Battal, bunun nedeninin ise Van'ın tarıma dayalı bir ekonomiyi takip etmesi olarak görüldüğünü kaydetti. Üniversite bünyesindeki Ziraat Fakültesi'nin bu anlamda bölgedeki çiftçilere önemli katkılar sunduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Battal, ''Biz Ziraat Fakültemizi daha aktif bir şekle getirerek, çiftçilerimizle daha sıkı ilişkiler içerisine sokmak istiyoruz. Bunu, üniversitemizin imkanlarını seferber ederek sağlamayı düşünüyoruz. Zaman zaman Ziraat Fakültesi'nden öğretim üyelerimizi alıp köylerimize götürerek çiftçilerimizi yerinde aydınlatmayı, buna karşılık zaman zaman köylü çiftçilerimizi köyünden alıp üniversitemize getirip hem üniversitemizi tanımalarını sağlayacağız hem de Ziraat ve Veteriner fakültelerimizle ilişki kurmak suretiyle çiftçiliği en ince ayrıntısına kadar kendilerine anlatılması ve öğretilmesini sağlayacağız'' dedi.

Bitkisel ve hayvansal açıdan yeni çeşitlerin çiftçilere fakülteler ve Çiftlik Müdürlüğü tarafından ulaştırılmasını sağlayacaklarını da belirten Prof. Dr. Battal, ayrıca müdürlüğün şu an bir öğünde 3 kilo süt veren, üçüz ve dördüz yavru doğuran keçilerle koyunları dışarıdan getirdiğini kaydetti. Getirdikleri bu keçi ile koyunların köylülere dağıtılacağını ifade eden Prof. Dr. Battal, ''Bir masrafla daha yüksek verim elde edebilecekleri imkanları üniversitemiz öncülüğünde çiftçilerimize sunacağız. Bunu rektörlük, yönetim olarak bir görev addediyoruz. Çünkü Ziraat Fakültemizi ne kadar güçlü hale getirirsek, çiftçilerimize o kadar iyi ilişkiler kurup daha iyi bir tarım yapmasını sağlamış olacağız'' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası stant gezilmesinin ardından çalınan müzik eşliğinde öğrenciler halaylar çekerken, programa Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, AK Parti Van milletvekili adayı Burhan Kayatürk, CHP Van milletvekili adayı Zahir Kandaşoğlu, ESOB Başkanı Faruk Alpaslan, fakülte ve bölüm idarecileri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

YYÜ'DE 2. BAŞAK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 15:30:01
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 15:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?