6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Usta öğreticilere sağlık eğitimi

USTA ÖĞRETİCİLERE SAĞLIK EĞİTİMİ

Van Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda usta öğreticilere sağlık eğitimi verildi.

Verilen eğitim çalışmasına katılan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhyettin İnci, burada alınacak sağlık eğitiminin usta öğreticiler tarafından kursiyerle aktarılmasının önemine işaret etti. İnci, ''Okuma yazma kadar sağlık eğitiminin alınması da çok önemlidir. Müdürlüğümüz ve Sağlık Müdürlüğü tarafından ortak verilen sağlık eğitimi siz usta öğreticiler tarafından yaklaşık 150 yerde verilen kurslarda kursiyerlere ulaşacaktır. Kurslarda verdiğimiz eğitimlerin yanında, sağlıklı yaşam önem taşıyor'' dedi.

Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Verem Savaş Dispanseri sorumlu hekimi Dr. Barış Kurt, Eğitim Şubesi'nden hemşire Nuray Korkutan ve Sevilay Serbes tarafından verem hastalığının yanı sıra hijyen, erken evlilik, anne çocuk sağlığı ve akraba evliliği ile aile planlaması konularında bilgiler verildi. Bir gün süren eğitime 150 usta öğretici kursiyer katıldı.

USTA ÖĞRETİCİLERE SAĞLIK EĞİTİMİ
USTA ÖĞRETİCİLERE SAĞLIK EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 18:58:05
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 12:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?