2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Üvey kızlarıyla soygunda yakalandı

Van'da kiralık ev, adres sormak ve su içmek bahanesiyle girdiği evlerden para ve ziynet eşyası çalan bir kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlının evinde yapılan aramada 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği ile bunlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, son zamanlarda değişik bahanelerle girdiği evleri soyan hırsızların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Önceki gün Hacibekir Mahallesi'nde ikamet eden Y.T. isimli şahsın evine hırsız girmesi üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ev sahibi tarafından verilen eşkal üzerine yapılan çalışmalarda D.E. (33) ile üvey kızları B.G. (15) ve L.G. (12), çaldıkları malzemelerle birlikte yakalandı.

Zanlılardan L.G.'nin üzerinde 1 adet tam, 7 adet yarım cumhuriyet altını, 1 çift küpe, 100 YTL, 1 adet altın kutusu ve kutunun içerisinde 73 santim uzunluğunda altın zincir, 8 adet yarım altın, 1 adet 22 ayar yüzük ve 10 adet değişik kapı anahtarı ele geçirildi.

Olayla ilgili yaşları küçük olan B.G. ile L.G. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, D.E. ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Ekipler, D.E.'nin ikamet ettiği Selimbey Mahallesi'ndeki evinde yaptıkları aramada 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği ile bunlara ait çok sayıda mermi ele geçirdi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları biten zanlılardan D.E. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yaşları küçük olan B.G. ile L.G.'nin serbest bırakıldığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 11:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?