5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Uyuşturucu operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 31 kilo 476 gram eroin ile 23 kilo 436 gram toz esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün alınan bir ihbar üzerine M.K.B. yönetimindeki 34 UT 6926 plakalı lüks otomobili Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan polis kontrol noktasında durdurdu. Narkotik köpeğinin de yardımıyla yapılan aramada, otomobilin benzin deposunun içinde 23 kilo 436 gram toz esrar ele geçirildi. Otomobil sürücüsü M.K.B. ile yanında bulunan M.N. ile K.Y. isimli şahıslar, ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Öte yandan İran, Yüksekova ve Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaşan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyu taşıyacağını tespit ettikleri M.N.Y. yönetimindeki 06 KRA 69 plakalı otomobili Van sınırlarına girdikten sonra takibe aldı. Zanlı, Erciş güzergahını kullanarak İstanbul'a gitmek isteği esnada Van çıkışındaki polis noktasında durduruldu. Aracın LPG deposu, narkotik köpeğinin yanına geldiğinde tepki göstermesi üzerine çağrılan bir usta tarafından söküldü.

İçindeki gaz boşaltıldıktan sonra şamandıra kısmını açan ekipler, deponun içerisinde kuş figürleri ve Arapça yazıların olduğu 30 paket içerisinde 31 kilo 476 gram eroin ele geçirdi.

Her iki olayla ilgili zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 11:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?