2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Uyuşturucu operasyonuna 6 tutuklama

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda; İran, Van ve İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine götürülecek olan 93 kilogram saf eroin ele geçirilirken, olay ile ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı istihbarı çalışmalar neticesinde Afganistan'dan getirilen uyuşturucunun İran, Van ve İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine sevk edileceği bilgisine ulaşıldı.

Bu bilgiler doğrultusunda çalışmalarını genişleten ekipler, uyuşturucu götürecek olan şahsın kimlik bilgilerine ulaşarak geçiş güzergahlarında tedbir aldı. F.U. yönetimindeki 65 EL 167 plakalı kapalı kamyonet, gece geç saatlerde Gürpınar polis noktasından geçerken durduruldu.

Kamyonette yapılan aramada yakıt deposu içerisinde 186 paket olmak üzere toplam 93 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan araç sürücü F.U.'nun yapılan sorgusunda verdiği bilgiler doğrultusunda K.P., U.C., Y.P., Z.P., M.Ç. ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adli mercilere sevk edilen zanlılardan K.P., F.U., U.C., Y.P., Z.P. ve M.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.A.'nın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Olay ile ilgisi olduğu belirtilen ve firarda olan 6 kişinin bulunması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 10:24:59
Güncelleme :8 Nisan 2008 Salı 12:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?