2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Van'ın Çaldıran ilçesinde jandarma ekipleri, tarafından eksi 17 derecede gerçekleştirilen bir operasyonda 100 kilogram saf eroin ele geçirildi. 

Alınan bilgilere göre, İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde, İran'dan getirilen yüklü miktardaki uyuşturucu maddenin Van üzerinden batı illerine sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaşıldı.
 
Bu bilgiler doğrultusunda uyuşturucuyu götürecek olan şahsın bilgilerine ulaşan jandarma ekipleri, geçiş güzergahında çalışmalarını derinleştirdi. Dün gece saat 01:00 sıralarında Çaldıran Uzunyol Jandarma Asayiş Kontrol Noktası'na gelen G.Ü. yönetimindeki kamyon jandarma ekiplerince, durdurularak arama yapıldı. 

Hava sıcaklığının eksi 17 derece olduğu gece ayazında yapılan aramalarda kamyonun 'Zula' diye tabir edilen özel bölmelerine gizlenmiş 100 kilogram saf eroin ele geçirilirken, olayla ilgili kamyon sürücüsü G.Ü.'nün ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 11:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 85.104.105.xxx Tarih : 23.12.2008 22:11:35

Bence ondan ziyade sınırı korumak onların görevi elini kolunu sallayarak sınıra giren pkk lıları bulsunlar sınırdan kaç terörist ülkemize giriyor girmelerini engellesinler askerin asli görevlerinden bir tanesi bu hatta en önemlisi sınır yol geçen hanı gibi