2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Uyuşturucu tacirlerine tarihi darbe

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 6 ayrı operasyon sonucu 51 kilo eroin ile 224 kilo esrar ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan 15 kişiden 14'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) Müdürlüğü ekipleri, son 45 gün içerisinde yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde 6 ayrı operasyon düzenledi.

Van-Hakkari karayolunu kullanan ve jandarma ile polisin dikkatli çalışmaları neticesinde sürekli kayıplar veren uyuşturucu tacirleri, değişik yollar denemeye başladı. Bu kapsamda KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde İran üzerinden Van'a, buradan da İstanbul'a uyuşturucu götürüleceği bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda sınırdan at üzerinde yurda sokulan eroin maddesi buradan da polis ve jandarmanın dikkatini çekmemek için traktöre yapılan zulaya yerleştirildi. B.K. ve E.K.'nin içerisinde bulunduğu 12 EA 449 plakalı traktör, sabaha karşı Şerefiye Mahallesi'ne geldiğinde KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada traktörün kabinine yapılan 'Zula' diye tabir edilen bölmede 51 kilo 368 kilogram eroin ele geçirildi.

Öte yandan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, her geçen gün taktik değiştiren uyuşturucu tacirleri bu kez de Van'dan İstanbul'a şehirlerarası otobüsle televizyon ve termosifon içerisinde uyuşturucu sevkıyatı yaptıkları esnada kıskıvrak yakalandılar. Ekipler, otobüsün bagajında bulunan televizyon ve termosifonda yaptığı kontrolde 35 kilogram toz esrar ele geçirdi.

Kom Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları diğer bir istihbarat çalışmaları neticesinde bir kargo firması ile uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda yaptıkları operasyon sonucu yaylı yatak ve kanepelerin yayları içerisinde saklanmış vaziyette 113 kilo toz esrar ele geçirildi.

Son olarak KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir eve yaptığı operasyonda tandır evinde saklanmış vaziyette 76 kilo gram toz esrar ele geçirdi.

Yapılan 6 ayrı operasyonda yakalanan B.K., E.K., M.U., S.Ç., M.Ş., T.B., İ.B., A.A., F.A., M.A., Z.A., N.G., İ.E., E.E. isimli 14 şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilirken, V.D.E. isi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 19:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taşralı IP: 85.100.124.xxx Tarih : 10.07.2008 23:34:33

BU emniyetin başarısı değil sadece o bölgede yaşayan insanların çaresizlikten başka ekmek kapılarının olmadığı ve olmadığından dolayı bu tür yasa dışı işlere girmesi ve kelle holtukta dolaşmasıdır bu insanları bu tür olaylara sürükleyen ise bizi yöneten mekanizmalardır