3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Uzmanlar obeziteye karşı uyarıyor

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Özduman Cin, bölgede yanlış beslenme ve doğumlar nedeniyle şişmanlığa bağlı diyabet ve yüksek tansiyon hastalığının oldukça sık görüldüğünü söyledi.


Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Özduman Cin, dengesiz beslenme ve sık doğumlar nedeniyle obezitenin fazla görüldüğünü belirterek, buna bağlı olarak diyabet ve yüksek tansiyon hastalığına sık rastlanıldığını ifade etti. Cin, bu hastalıkların genç yaşta, sakatlıklara ve ölüme sebebiyet vermesi nedeniyle yakından izlenmesi gerektiğini belirterek, "Halkımızın bu hastalıklar konusunda bilinçlendirilmesi çok önemlidir. Çünkü küçük bir şeymiş gibi görünen obezite çok büyük sıkıntılara yol açabiliyor" dedi.


Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Özduman Cin, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde obezite hastalarına eğitim verildiğini söyledi. Dr. Cin, "Hastanemizde hastalara obezite eğitimi verilmekte, düzenli olarak kilo ve tansiyon takipleri yapılmaktadır. Bu tür rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız telefon, kısa mesaj veya internet üzerinden hastanemizden randevu alarak polikliniğimiz hizmetlerinden yararlanabilirler" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 22:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?