5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Uzmanlardan 'aşı olun' çağrısı

UZMANLARDAN 'AŞI OLUN' ÇAĞRISI

Medical Park Van Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Ethem Afşin, vatandaşlara domuz gribi hastalığından korunmak için aşı olmalarını tavsiye ettiklerini belirterek "Özellikle risk grubunda bulunanların mutlaka aşı olması gerekmektedir" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Ethem Afşin, domuz gribi hastalığı hakkında bilgiler verdi. İlk defa Meksika'da ortaya çıkan H1N1 A pandemik virüsünün çok hızlı bir şekilde yayıldığını anlatan Afşin, bu durum nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü'nün beşinci derece alarma geçtiğini dile getirdi.

Herhangi bir hasta ile temas sonrası virüs bulaşan kişinin 1 ile 7 gün arasında hastalanabileceğini dile getiren Afşin "Bu vücut direncine göre değişiyor. Bazı insanlar hastalığı çok hafif, bazıları ise çok ağır atlatıyor. Hastalığı ağır geçenler risk grubu dediğimiz kişilerdir. Risk grubu; 6 ay ile 5 yaş arası çocuklar, 50 yaş üzerindeki herkes, kronik kalp hastaları, akciğer, astım, böbrek, karaciğer ve şeker hastalığı ile ilaç veya kanser tedavisi görenler kas ve sinir hastalığı olanlardan oluşuyor. Şuan bir tartışma yaşanıyor aşı olalım mı, olmayalım mı diye. Biz hastalarımıza aşı olmalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle risk grubu içerisindekiler mutlaka aşı olmalıdır. Çünkü bunların savunma mekanizmaları güçsüz olduğu için hastalığı yakalanma ve ölme riskleri daha fazla" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 10:17:00
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 10:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?