5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VAHÖP: "Başörtüsüne özgürlük"

İnsan-Der Van Yönetim Kurulu Başkanı Münir Maviş, başörtü yasağı zulmünün her türlü mantık ve hukuki gerekçeden yoksun olduğunu belirterek, yasağın İslam ve onun öngördüğü yaşam biçimine duyulan kinden kaynaklandığını söyledi.

Van'da bazı sivil toplum örgütleri ile sendikaların her hafta düzenli olarak Sanat Sokağı'nda yaptıkları 'Başörtüsüne özgürlük' konulu basın açıklamasının 129'uncusu yapıldı.

Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) adına yapılan açıklamayı okuyan ve bazı karanlık güçlerin sırf başörtüsüne serbestiyet getirecek diye özgürlükçü sivil bir anayasa yapımına bile karşı çıktıklarına dikkat çeken Münir Maviş, "Bu durum başörtüsü yasağına gerekçe olarak gösterilen 'Muassır medeniyet seviyesi, çağdaş yaşam tarzı' düşüncesinin iyi niyet ve ve samimiyetten uzak bir düşünce olduğu ortaya koymaktadır. Bu yasağın keyfi olduğu gerçeği bir kez daha aşikar olmuştur. Bunun için bu keyfi ve insanlık dışı yasaktan derhal vazgeçilmelidir" dedi.

Ergenekon terör örgütü ile mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi ve sonuç alınıncaya kadar devam edilmesi gerektiğini belirten Maviş, Kürt sorunu ve kronikleşmiş, toplumsal barış ve huzuru bozan birçok durumunda da acilen çözüm yollarının bulunması gerektiğini de kaydetti.

Toplanan kalabalık, sık sık sloganların atıldığı basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 17:17:21
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 17:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?