5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VAHÖP'ten Erdoğan'a destek

Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) adanı yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki duyarlı tavrının desteklendiği, korkakların, diplomatik bakımdan tehlikeli bulduğu bu onurlu davranışı İslam dünyasının bütün liderlerinden beklendiği belirtildi.


Van'da bazı sivil toplum örgütleri ile sendikaların her hafta düzenli olarak Sanat Sokağı'nda yaptıkları 'Başörtüsüne özgürlük' konulu basın açıklamasının 126'ncısı yapıldı. Platform bileşenleri tarafından hazırlanan ortak basın metnini okuyan Memur-Sen Van Şube üyesi Hanifi Tanrıverdi, siyasi iktidarların ancak halkının beklentilerine cevap verdiği vakit görevini yerine getirmiş olacağını belirtti. Kitlelerin giderek bilinçlendiği bir dünyada başka türlüsünün de beklenemeyeceğini ifade eden Tanrıverdi, "Bu yüzden her siyasi oluşum halka hizmeti hakka hizmet olarak görerek, işlevinin bilincinde olmalıdır.

Dünyanın neresinde olursa olsun, yapılan zulme seyirci kalamayız. Filistin'deki İsrail zulmünü bu vesile ile bir kez daha kınıyoruz. Sayın Başbakanımızın Davos'taki insani, duyarlı tavrını destekliyor ve tebrik ediyoruz. Korkakların, diplomatik bakımdan tehlikeli bulduğu bu onurlu davranışı, İslam dünyasının bütün liderlerinden bekliyoruz. Bir medeniyetin, ulusun, halkın, bölgenin aşağılanmasına diplomatik nezaket adına ses çıkarmamanın bir tek adı vardır, o da korkaklıktır.

Başbakan Erdoğan bu konuda kendisine düşeni yapmış, yeryüzünde yaşayan onurlu her insanın yüreğinin tercümanı olmuştur. Dünyanın, bütün olup bitenlerden ders almaması, insanlık adına bir ayıptır. İnanıyoruz ki, ABD başta olmak üzere hemen her yerde yaşanan krizde Filistinli, Iraklı çocukların ve mazlumların ahı vardır" dedi.


Gündemdeki yerini koruyan Ergenekon Davası ve başörtüsüyle de ilgili değerlendirmelerin de yapıldığı açıklamalar esnasında çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 18:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?