5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VAKASUM'da sertifika töreni

VAKASUM'DA SERTİFİKA TÖRENİ

Van Belediyesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (VAKASUM) tarafından Kadının İnsan Hakları Eğitimi (KİHEP) programı çerçevesinde düzenlenen ve 16 hafta süren eğitim programına katılanlara törenle sertifikaları verildi.

Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözüm Derneği tarafından hayata geçirilen 'Kadının İnsan Hakları Eğitimi (KİHEP)' projesinin öncülüğünü yürüten VAKASUM, eğitimlerini tamamlayanlara sertifikalarını vermek için bir tören düzenledi. Burada konuşan sosyolog Ceyhan Timur, kadın sorunlarının çözümü için görev üstlendiklerini ve bu misyon ile hareket ettiklerini dile getirerek, bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirtti. Timur, yerelde her kurum ve kuruluşun, kadın sorunun çözümünde daha aktif rol alması gerektiğini kaydetti. Bu eğitim programları ile birçok kadın için yeni bir dünya hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Timur, "Genelde ve yerelde hizmetlerden faydalanmadan tutunda, aile ve siyaset içindeki söz sahipliğine kadar birçok durumda ayrımcılığa ve baskıya uğruyoruz. Kadın bilinciyle hareket ederek temel haklarımız için mücadele etmeliyiz" dedi.

Kadının İnsan Hakları eğitmeni Alev Şahar ise, bu programlar sırasında kadının dünyası ile ilgili birçok yanlış bilinen ve toplumda kadınların dışlanmasına yol açan konuları tartıştıklarını, kadının birey olarak toplumda hak ettiği değeri bulması ve bir farkındalık oluşması için çabaladıklarını açıkladı.

Programa katılan kadınlar da bu sürecin kendileri için çok yararlı geçtiğine dikkat çekerek, programı hazırlayan VAKASUM yetkililerine teşekkür ettiler.

VAKASUM'da başlayan ve yaklaşık 16 hafta süren eğitimler sonunda kadınlara törenle sertifikaları verildi.

VAKASUM'DA SERTİFİKA TÖRENİ
VAKASUM'DA SERTİFİKA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 15:50:00
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 20:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?