3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Vali Çakacak inşaatları denetledi

Van Valisi Özdemir Çakacak, Edremit ilçesinde temel kazısı yapılan Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ve yapımı devam eden Sevgi Evleri'nin inşaatlarını denetledi.

Vali Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'la birlikte Edremit Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin arka kısmında yapılacak olan Turizm Otelcilik Meslek Lisesi inşaat alanına geldi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran tarafından karşılanan Vali Çakacak, temel kazı çalışması yapılan inşaat alanını denetledi. İnşaatı yapacak olan firma yetkilisinden bilgiler alan Vali Özdemir Çakacak, temmuz ayında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve bazı bakanların katılacağı temel atma töreni öncesi eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi.

10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan 16 derslikli Turizm Meslek Lisesi'yle birlikte 180 öğrenci kapasiteli pansiyon ve çok amaçlı kapalı spor salonu yapılacak. 2009-2010 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nin KDV dahil 4 milyon 299 bin 29 YTL'ye mal olacağı bildirildi.

İnşaat işçilerinin ikram ettiği çayı içen Vali Çakacak, daha sonra Elamalık köyü yamaçlarında inşaatı devam eden "Sevgi Evleri"nin bulunduğu alana geçti. Burada Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Çelik, Bayındırlık ve İskan Müdürü Burhan Eres tarafından karşılanan Vali Çakacak, inşaatları gezerek firma yetkilisinden bilgi aldıktan sonra ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 14:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?