5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali Çakacak'tan Erciş'e ziyaret

Van Valisi Özdemir Çakacak çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erciş'e geldi.

İlçeye gelişinde protokol üyeleri tarafından Erciş Hükümet Konağı önünde karşılanan Van Valisi Özdemir Çakacak'a İlçe Kaymakamlığında Kaymakam Ferhat Kurtoğlu tarafından brifing verildi. Daha sonra Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan 'Granpon Halı Saha'da düzenlenen törene geçen Vali Çakacak, Turkuaz projesi kapsamanda sokakta çalışan 261 genç ve çocuğa spor malzemesi dağıttı.

Vali Çakacak burada yaptığı konuşmada Turkuaz projesinin Erciş'te başarı ile devam etmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Gençler ile çocuklara seslenerek, ülkenin gençlerin omuzları üzerinden yükseleceğini de bildiren Vali Çakacak, "Bir kere siz büyük bir devletin çocuklarısınız. Bunu hiçbir zaman unutmayacaksınız. Sizlerin idealleri de büyük olacaktır. İdealleri büyük olanın hayalleri de büyük olur. İnşallah bu tür yararlı faaliyetlerle birlikte bugün bizlerin işgal ettiği makamlarda yarın sizler olacaksınız. Bunun için sizlerin yapmanız gereken bir şey var. O da çok çalışmaktır. Sadece çalışarak kendinize, ailenize hem de gelecekte ülkemize faydalı birer bireyler olarak yetişip Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Valilik olarak projenin daha da gelişmesi için her türlü katkıyı vereceğimizi de buradan belirtmek istiyorum. Başta ilçe kaymakamımız olmak üzere, bu projeye yardım eden, emeği geçen tüm arkadaşımızı en içten duygularla kutluyorum" dedi.

Vali Çakacak konuşmasının ardından, çocuklara ve gençlere kendi eliyle spor malzemesi dağıttı. Çakacak daha sonra Erciş Ziraat Odası (EZO) Başkanı Nihat Çelik'i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyaret esnasında EZO Başkanı Nihat Çelik Vali Çakacak'ın odayı ziyaret etmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Odanın faaliyetleri hakkında valiye bilgi sunan Çelik, İlçe Kaymakamının üreticinin dert ve sorunlarıyla son derece yakından ilgilendiğini, Van İl Tarım Müdürü Murat Akbay'ın ise faaliyetlerinin gelişmesinde büyük yardımlarının bulunduğuna dikkat çekti. Çelik ilçede yetiştirilen endemik Erciş Üzümü, beyaz lahanası ile patatesinin de doğrudan desteklenmesi için Vali Çakacak'tan destek istedi.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına geçen Vali Çakacak, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete'den faaliyetleri hakkında brifing aldı. Buradan Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'ya geçen Vali Çakacak, başkanlığa yeni seçilen Abdulkadir Arslan'ı tebrik etti. Ardından Kışla Caddesi üzerinde yeni hizmete geçen Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'nda da incelemelerde bulunan Çakacak, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Van'a hareket etti.

Vali Çakacak'ın ziyaretlerinde Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 12:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?