2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vali denetim yaptı

Van Valisi Özdemir Çakacak, Kurubaş Geçidi'nde devam eden duble yol çalışmaları ve Kevenli köyünde TOKİ tarafından yaptırılan 386 konutluk inşaat alanında denetimlerde bulundu.


Van-Gürpınar arasındaki Kurubaş Geçidi bölgesinde başlatılan duble yol çalışmaları ve dar gelirli vatandaşlar için TOKİ tarafından yaptırılan konutların inşaatı devam ediyor. Vali Çakacak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile birlikte Gürpınar üzerinden çalışmaların devam ettiği bölgelerde denetim yaptı.

Duble yol çalışmalarının yapıldığı bölgelerde sık sık aracından inen Çakacak, yüklenici firma yetkililerinden bilgi alarak, çalışmaların kısa sürede bitirilmesi için de talimatlar verdi. Bu arada çalışmaların devam ettiği bölgede sivil araçları gören Vali Çakacak, İl Emniyet Müdürü Kesmez'e, de talimat vererek Gürpınar-Van giriş çıkışlarına birer trafik ekibinin bırakılmasını ve araçların bu bölgeye gitmemesini istedi.

Çakacak, duble yol çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, Eylül ayı sonunda yolu trafiğe açmayı planladıklarını söyledi. Vali Çakacak buradaki denetimlerinin ardından bu kez Erek Dağı eteklerindeki bulunan Kevenli köyüne geçti. Burada Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından alt gelir grubuna yaptırılan 368 konutluk inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma müteahhidi Hayrettin Aslan tarafından karşılanan Vali Çakacak, şantiye binasına geçti. Aslan, burada proje üzerinde konutların son durumu ve çalışmalar hakkında Çakacak'a bilgi verdi. Aslan, bir aksiliğin çıkmaması halinde daha önce planlandıkları gibi Kasım ayı sonuna kadar konutları bitirerek hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Çakacak, inşaatı biten bir daireyi de gezdikten sonra buradan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 21:08:23
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 21:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?