2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vali Erciş'de incelemelerde bulundu

Van Valisi Özdemir Çakacak, ilin hiç bir zaman huzursuzluk kaynağı olmadığını belirterek, bunda en büyük payın ise vatandaşların sağduyulu davranması olduğunu söyledi.


Erciş ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulunan Van Valisi Özdemir Çakacak, Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, 108. Topçu Alay Komutan Yardımcısı Topçu Yarbay Kazım Şahinöz, Belediye Başkanı Fatih Çiftçi ile kamu kurum amirleri tarafından Hükümet Konağı önünde karşılandı. Kaymakamlık makamına geçen Vali Çakacak, ilçe hakkında brifing aldı. Brifing sonrasında bir açıklama yapan Vali Çakacak, KÖYDES uygulamasında Erciş'te iyi sonuçlar aldıklarını söyledi. Çakacak, 2008 yılı içersinde köy yolları, içme sularıyla birlikte köylerin enerji sorunlarının da KÖYDES kapsamında yeniden düzenleneceğini belirterek, "Başta Kaymakam olmak üzere, belediye başkanlarımızı ve tüm arkadaşlarımızı yürükten tebrik ediyorum. Erciş güvenlik açısından da ilimizin en iyi ve huzurlu, aynı zamanda en güvenilir yeridir. Gerçi ilimizin bütün ilçeleri böyledir. Gerçekten Van ili hiç bir zaman huzursuzluk kaynağı olmamıştır. Tabi bunda en büyük pay vatandaşlarımızındır. Devletimizin en büyük görevi, huzur ve güvenin temini ve vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşamlarını sağlamaktır. Biz devlet kurumları olarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Ama başarıda en önemli görev vatandaşımıza düşüyor. Vatandaşımız her zaman sağduyu sahibidir. Özelikle de bu konularda kendilerine teşekkür ediyoruz. Bunun yanında, diğer hizmetlerde de ilimiz çok iyi bir noktadadır. Daha da iyi olacaktır. Özelikle eğitim, sağlık yatırımları konusunda büyük ilerlememiz ve çalışmalarımız mevcuttur. İnşallah hep birlikte vatandaşlarımıza en iyiyi, en güzeli sunmaya çalışacağız" dedi.


Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan'ı makamında ziyaret eden Çakacak, daha sonra Erciş Belediye Başkanlığı'na geçti. Belediye Başkanı Fatih Çiftçi faaliyetleri hakkında Vali Çakacak'ı bilgilendirdi. Vali Çakacak, daha sonra Erciş İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Askerlik Şube Başkanlığı, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı, Cumhuriyet ilköğretim Okulu, Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek incelemelerini sürdürdü.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 02:29:13
Güncelleme :14 Mart 2008 Cuma 02:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?