3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Vali evinin kapısını vatandaşlara açtı

Van Valisi Özdemir Çakacak eşi Kevser Çakacak'la birlikte evlerinde ağırladığı vatandaşlara ikramda bulunurken, çocuklara ise bayram harçlığı dağıttı.


Vali Özdemir Çakacak, protokol ve çeşitli kurumlardaki bayramlaşmanın ardından Serhat Mahallesi'nden gelen 130 çocuğa evinin kapılarını açtı. Eşi Kevser Çakacak'la birlikte misafirleri ağırlayan Vali Çakacak, bayramlaştığı çocuklara zarf içinde 20'şer YTL harçlık verdi. Harçlıklarını alan çocuklara bayram şekeri, baklava ve çeşitli ikramlar yapıldı. İlk kez bir valinin evine misafir olduklarını belirten çocuklar, Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak'ın kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.


Çocukları uğurlayan Vali Çakacak, daha sonra bayramlaşmak için gelen semt esnafını kabul etti. Vali Konağı karşısında esnaflık yapan Doğuş Ekmek Fabrikası sahibi Mesut Genç, Akdeniz Market sahibi Mücahit Çakar ve Afacan Ucuzluk sahibi İhsan Demirbacak, bayramın son gününde Vali Çakacak'a ziyarette bulundu. Ziyarete gelen esnaf ise Vali Çakacak'ın evinin kapılarını vatandaşa açmasına sevindiklerini belirtti. Misafirlerini evinde kabul eden Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Van'da görev yapmaktan memnunum. Hizmet için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Eğitim, sağlık başta olmak üzere çok önemli yatırımlar yapılmaktadır. Son olarak 315 derslik, bin 178 kapasiteli öğrenci pansiyonu, spor salonları, 2 ilçeye devlet hastanesi, 2 öğretme nevi, 457 kilometre asfalt yol, 315 köye şebekeli içme suyu, Van Devlet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yanık Ünitesi, Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılarak vatandaşımıza hizmet veriyor. Yeni hastanenin temeli atıldı TOKİ tarafından yapılıyor. Aynı şekilde Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin de yeni yerinde temelini atacağız. Van'ın her tarafı bir şantiyeye dönmüş vaziyette. Bizlerin Van'a yapacağı daha çok projeleri var. Vanlılar her şeyin en iyisine layıktır. Van'a hizmet etmekten de son derece mutluyum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 17:21:43
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 17:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?