5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali ilçe gezilerini sürdürüyor

Van Valisi Münir Karaloğlu, Edremit, Gevaş ve Gürpınar ilçelerini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'nden Van Valiliği'ne atanan Münir Karaloğlu, ilçe gezilerini sürdürüyor. Beraberinde İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve bazı kamu kurum ve kuruluşların idare amirleriyle birlikte ilk olarak Edremit ilçesine gelen Vali Karaloğlu, Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ve diğer yetkiler tarafından karşılandı.

Kaymakamlık makamına geçen Vali Karaloğlu'na, İlçe Kaymakamı Başaran'dan ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra kısa bir açıklama yapan Vali Karaloğlu, Van turizminin kalbinin Edremit ilçesi olduğunu belirterek, "İlçede startını verdiğimiz 'Su Sporları Merkezi' inşaatı devam ediyor. Turizmin gelişmesi için hep beraber çalışmalıyız. Vanlı vatandaşlarımızla denizle buluştuğu yer burası. Van Gölü'nden çok daha fazla istifade edebilmeliyiz” dedi.

Son dönemde Van ve ilçelerinde sıkça yaşanan sellere olaylarına da değinen Vali Karaloğlu, bunun sebebinin doğada yeteri kadar ağacın olmamasından kaynaklandığını belirtti. Karaloğlu, “Ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bugün burada yaşanan birçok selin sebebi kesilen, yok edilen ağaçlardır. Son günlerde yaşanan sellerin bize zararı 5 milyon TL'dir. Hiç ağacın olmadığı bazı köyler gördüm. Çok üzüldüm. Halbuki 150 haneli bir köyde her hane bir ağaç dikse 150 ağaç eder. İstenilirse yapılır” şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu daha sonra ilçenin tek bankası olan Ziraat Bankası şubesinin açılışını yaptı. Karaloğlu, ardından Edremit Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan'dan bilgi aldı. Bir süre Sayan'la sohbet eden Vali Karaloğlu buradan ayrılarak ilçeye yeni yapılacak olan hükümet konağı inşaatında incelemelerde bulundu. Karaloğlu, daha sonra inşaatı devam eden Köşk Köyü İlköğretim Okulu binasını gezdi.

Vali Münir Karaloğlu daha sonra Gevaş ilçesine geçerek onuruna verilen yemeğe katıldı. Burada da benzeri incelemelerde bulunan Karaloğlu yolda karşılaştığı bazı çocuklara çikolata ile oyuncak dağıttı. Son olarak Gürpınar ilçesini ziyaret eden Vali Karaloğlu burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Vali Karaloğlu, İlçe Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren ve Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan'ı da yanına alarak bir süre ilçe merkezinde yaya olarak yürüdü. Esnaflarla sohbet eden Vali Karaloğlu bir kahvede oturarak vatandaşlarla çay içti. Başbulak Su Kaynağı ve ilçe merkezinde yapılmakta olan 700 öğrenci kapasiteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda da incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu akşam geç saatlerde Van'a hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 10:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?