5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali ilk gününde sokağa indi

Dün yeni görevine başlayan Van Valisi Münir Karaloğlu, valilik bahçesinde Meryem Afra Sanat Galerisi tarafından açılan "Sanat Aşkına" isimli uluslararası resim sergisini gezdi, daha sonra kasap çırağının 'Sayın Valim işyerimizde çayımızı içer misiniz' teklifini geri çevirmedi ve esnafla çay içip sıkıntılarını dinledi.


Görevine başlayan Karaloğlu, ayağının tozuyla ilk halkla buluşmasını resim sergisiyle gerçekleştirdi. Vali Yardımcıları Ömer Özcan, Ali İpek, Halil Berk ve Hasan Yılmaz'la birlikte valilik binasında bulunan birimleri gezen Karaloğlu, yardımcılarından eksikliklerle ilgili bilgi aldı. Karaloğlu, valilik bahçesini gezerken de burada 2 gün önce açılan resim sergisi dikkatini çekti.. Türkiye, Azerbaycan ve İranlı ressamlar tarafından yapılan hüsnühat, natürmort, klasik, oryantal, portre ve kara kalem çalışmalarından oluşan sergiyi gezen Karaloğlu, eserlerle ilgili ressam Ferhat Çubukçu ve Meryem Afra Sanat Galerisi sahibi Adnan Yıldırım'dan bilgi aldı. Resim sergisini beğendiğini ifade eden Karaloğlu, Çubukçu ve Yıldırım'a teşekkür etti.


KASAP ÇIRAĞININ 'ÇAY İÇELİM' TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ
Resim sergisinden ayrılarak makamına geçmeye hazırlanan Vali Münir Karaloğlu'nun yanına yaklaşan İlhami Dağçoban isimli kasap çırağı "Sayın Valim ilimize hoş geldiniz, iş yerimizde bir çay içer misiniz" teklifini geri çevirmedi ve yardımcılarıyla birlikte kasap dükkanına gitti. İşyeri sahibi Ferit Dağçoban ve diğer semt esnafıyla da tokalaşan Karaloğlu, işyeri önüne oturarak çayını yudumladı ve esnafla sohbet etti. Vali Karaloğlu işyeri sahibi Ferit dağçoban'a kasap dükkanın da işlerinin durumunu ve Van ile batı illeri arasındaki et fiyatlarını sordu. Dağçoban da Vanlı'nın geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu, ancak et fiyatlarındaki yüksekliğinin sebebinin bölgeden İran ve Irak'a kaçak yollardan hayvan gitmesine bağladı. Karaloğlu, esnafla çay içip sohbet ederken yanına gelen çocuklarla da yakından ilgilendi.


"VALİMİZİN SICAKLIĞINI BAŞBAKANIMIZA BENZETTİK"
Yaklaşık 20 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Kasap Ferit Dağçoban, uzun yıllar valilik binası önünde iş yerinin olmasına karşın ilk kez bir valinin gelip kendileriyle birlikte çay içtiğini aktardı. Van'a yeni gelen bir mülki idare amirinin daha ilk günden itibaren vatandaşla iç içe olmasının kentin geleceği açısından önemli olduğuna vurgu yapan Dağçoban şöyle konuştu:
"Sayın valimiz çok sıcak kanlı. Yanımda çırak olarak çalışan kardeşimin 'Sayın Valimiz işyerimizde çay içer misiniz' teklifini reddetmeyerek bizleri onurlandırmasına sevindik. İş yerimiz valilik binası önünde, burada görev yapan bir çok vali gördük. Fakat görev yapan valilerimiz sadece tayinleri çıktığında bizlerle vedalaşmak için geliyorlardı. Ancak bu valimiz daha ilk günden itibaren halk ile bütünleşmeye başladı. Umarım hep böyle halkın içinde olur.

Bu arada en dikkatimizi çeken konu da şu oldu. Sayın Valimiz bizimle sohbet ederken söylediği "Vanlı'lar çaylarını 'kırtlama' ile içiyorlar" sözü gerçekten çok şaşırttı. Demek ki valimiz Vanlı'nın örfünü, adetini ve yaşantısı hakkında bilgi sahibi. Biz yeni valimizi açıkçası Başbakan Erdoğan'a benzettik. Sayın Başbakanımızın da tek sevilmesinin sebebi onun halkla birlikte olması ve sorunlarını dinlemesidir. Valimize yeni görevinde başarılar diliyor, bizleri ziyaret ettiği için de kendisine ve yardımcılarına teşekkür ediyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 15:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?