6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Vali Karaloğlu çiftlik gezdi

VALİ KARALOĞLU, TAVUK ÇİFTLİĞİNİ GEZDİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş karayolu üzerinde bulunan Baytar Tavuk Çiftliği'ni gezerek tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karaloğlu, Baytar Tavukçuluk Çiftliği'ne gelişinde işletme sahibi Reşat Baytar ve çalışanlar tarafından karşılandı. Tavuk çiftliğini ve yumurta üretim tesislerini gezen Karaloğlu, Reşat Baytar'dan işletme hakkında bilgi aldı. 2002 yılında 130 dönüm arazi üzerinde kurdukları tesisin 7 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Baytar, ürünlerin el değmeden ve otomasyon sistemiyle paketlendiğini kaydetti. Avrupa standartlarında üretim yapıldığını anlatan Baytar, “Tesislerimizde günlük olarak 250 bin yumurta elde edilmektedir. Yumurtaları, günlük olarak servis araçlarımızla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki tüketiciye ulaştırıyoruz. Yumurta üretiminin yanında bünyemizde kendi yemimizi karşılamaktayız. 2007 yılı itibarı ile tarımla uğraşan şahıs ve işletmelere doğal gübre vererek, verimin artması için destek veriyoruz. Hedefimiz, üretim kapasitemizi artırarak tavuk ve yumurtayı Avrupa'ya pazarlamaktır” dedi.

Tavuk çiftliğinin son teknoloji ile üretim yapmasının, yöre insanı için bir şans olduğunu belirten Karaloğlu, istihdama katkı sağladığı için tesis sahibi Reşat Baytar'ı tebrik etti. Bölgenin en büyük sorunun işsizlik olduğunu ifade eden Karaloğlu, bu tür işletme sahiplerinin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Van başta olmak üzere bölgenin ve ülkenin kalkınması için herkesin taşın altına elini koyması, üzerine düşeni hakkıyla yapması, sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini ifade eden Karaloğlu, “Zenginlerimizin başka yerlere değil de ilimize yatırım yapması diğer iş adamları için teşvik edici olacak. Bölge insanına bu tür işletmelerde istihdam sağlamak çok önemli. İnsanımız, hem taze tavuk hem de taze yumurta tüketebildiği için ayrıca şanslıdır” diye konuştu.

VALİ KARALOĞLU, TAVUK ÇİFTLİĞİNİ GEZDİ
VALİ KARALOĞLU, TAVUK ÇİFTLİĞİNİ GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 16:43:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 17:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?