5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali Karaloğlu İran sınırında

Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin İran'a açılan Kapıköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Karaloğlu, sınır ticaretinden umutlu olduklarını belirterek, Van'ın durumunun bundan öncekinden daha iyi durumda olacağını söyledi.


Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın "Sınır Ticaretinin Uygulanmasına İlişkin Tebliği"nin Resmi Gazete'de yayımlanması bölgedeki esnaf ve taciri yeniden umutlandırırken, tüm yetkilerin verildiği valiliklerde de sınır kapılarında aksaklığın yaşanmaması için bir dizi tedbirler alınıyor. Van Valisi Münir Karaloğlu da bu kapsamda ilk incelemesini Türkiye-İran sınırında bulunan Kapıköy Sınır Kapısı'nda yaptı. Karaloğlu, sabah saatlerinde beraberinde Vali Yardımcısı Ömer Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç'le birlikte karayoluyla sınır kapısına gitti. Saray Kaymakamı Meral Demirbaş ve sınır güvenliğini koruyan askeri yetkililer tarafından karşılanan Karaloğlu, burada Mehmetçikleri de ziyaret ettikten sonra, Türkiye sınırları içinde bulunan ve daha önce sınır ticareti yapılamadığı için çürümeye terk edilen işyerleri ve idari binalarda incelemelerde bulundu.


"SINIR TİCARETİYLE KAPININ HAREKETLİLİĞİ ARTACAK"
Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli gümrük yetkililerinin de hazır bulunduğu incelemeler sırasında Karaloğlu, önümüzdeki günlerde sınır ticaretinin yeniden başlaması sebebiyle eksikliklerin giderilmesi için bir dizi talimatlar verdi. Karaloğlu "Bu kapının sağlıklı çalışması ve hareketlenmesi lazım. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Kapının açılmasından sonra bu kapı transit geçişe de açılacak. Devlet büyüklerimizin kapının transit geçişe açılması yönünde bir sözü var. İran tarafındaki yolun tamamlanması halinde sınır ticaretindeki hareketlilik daha da artacak. İnşallah bundan da herkes payına düşeni alır. Van'ın durumu bundan öncekinden daha iyi durumda olacak" dedi.


GÜMRÜK KAPISINDA DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI
Sınır kapısından ayrılan Karaloğlu, daha sonra Türkiye ile İran arasında trenle yapılan yük taşımacılığı ve yolcu giriş-çıkışlarında kontrollerin yapıldığı gümrük kapısında da incelemelerde bulundu. Pasaport kontrolü, tren harekat amirliği, yolcu bekleme salonu ve sağlık kontrollerinin yapıldığı bölümleri de gezen Karaloğlu, yetkililerden bilgi aldı ve beraberindeki heyetle birlikte aksaklıkların yaşanmaması için bir de durum değerlendirmesi yaptı.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 16:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?