5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali Karaloğlu OSB'de brifing aldı

VALİ KARALOĞLU OSB'DE BRİFİNG ALDI

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Toplantısı, Van Valisi Münir Karaloğlu'nun başkanlığında yapıldı.

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Münir Karaloğlu, Müteşebbis Heyeti Üyeleri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Yardımcısı Naci Çakırgöz, Van Belediyesi Fen İşleri Müdürü Orhan Şenkaya ve diğer üyeler katıldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantı öncesi OSB Müdürü Hadi Mirahmetoğlu, mevcut organize ile ek organize sanayi bölgesi hakkında sunum yaptı. 127 hektar alan üzerine kurulan OSB'de 83 firmaya 95 adet parsel tahsis edildiğini belirten Mirahmetoğlu, 40 firmanın faal olduğunu, 43 firmanın ise çeşitli sebeplerden dolayı üretimde olmadığını bildirdi. 22 Ağustos 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan OSB yönetmenliğindeki değişiklikleri de aktaran Mirahmetoğlu, mülkiyeti Van Organize Sanayi Bölgesine ait olan ve mevcut organize bölgesinin üst kısmında 44 hektarlık arazi üzerinde kurulacak olan Ek Organize Sanayi Bölgesi için de şimdiye kadar 47 firmanın müracaat ettiğini bildirdi.

Yapılan sunum sonrası gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. 1. etap OSB'de üretime geçmeyen firmaların bir an önce faaliyete geçmeleri için görüşmeler yapılmasını isteyen Karaloğlu, ek sanayi bölgesine müracaat eden firmalar arasında seçici davranılması tavsiyesinde bulundu. Üretime geçmeyen firmalarla ilgili bir çalışma yapılmasını isteyen Karaloğlu, yeni yayımlanan OSB yönetmenliğindeki değişikleri aktardı. Karaloğlu "Belirlenen sürelerde tesis tamamlayıp üretime geçilmemesi halinde, eğer inşaat temel seviyesinin üstüne çıkmışsa, verilen sürenin bitim tarihinden itibaren 3 ay içerisinde inşa edilmiş kısmın eski ve yeni katılımcılar tarafından rızaen belirlenecek bedelinin ödendiğinin belgelendirilmesi şartıyla yeni katılımcıya arsanın tahsisi yapılabilir. Süre bitiminde inşa edilmiş kısmın rızaen satışının yapılmaması halinde tespit edilen bedel üzerinden satışının, OSB tarafından yapılacağı belirtiliyor" dedi.

Üretime başladıktan sonra ara veren, ancak kiralama usulü ile başka bir yatırımcıya kiraya vermek isteyen işletmeciler hakkındaki yönetmenliği de aktaran Karaloğlu "Kiralamanın yapılabilmesi için şartlar getirilmiştir. Kiralama halinde kiralayandan ve kiracıdan istenecek belgeler belirtilmiştir. OSB tarafından onay verilmeden kiracılara tahsis edilen tesislere, elektrik, su ve doğalgaz dahil hiçbir hizmet verilmeyeceği ve sanayi tesislerinin işletilmesine ilişkin olarak, Kanun ve Yönetmelikle katılımcılara getirilen yükümlülüklerden kiracıların da sorumlu olacağı belirtilmiştir" dedi.

Karaloğlu, ayrıca aidatını ödemeyen firmalarla ilgili başlatılan hukuki sürecin yanında, OSB Müdürlüğü'nde görevli personelin de konuyu bire bir takip etmelerini istedi.

VALİ KARALOĞLU OSB'DE BRİFİNG ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 16:45:01
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 21:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?