6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Vali Karaloğlu'ndan 'ihale' uyarısı

VALİ KARALOĞLU'NDAN HASTANE BAŞHEKİMLERİNE 'İHALE' UYARISI

Van Valisi Münir Karaloğlu, hastane başhekimlerini yapılan kamu ihaleleri konusunda uyararak, "Özellikle alımlar ölçüsünde bütün arkadaşlar bizim hassasiyetlerimize dikkat etsinler. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmazlar, onu iyi bilsinler" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, 18 Ekim 2010 tarihinde Van'da hayata geçirilecek olan 'Aile Hekimliği' öncesi sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Tuşba Salonu'nda düzenlenen toplantıda, bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, sisteme geçişin sancılı ve sıkıntılı olabileceğini, ancak bunu da en aza indirmenin ellerinde olduğunu ifade etti. Aile hekimliği sürecine ne kadar hazlıklı geçiş yaparlarsa sancılarının o kadar az olacağını ifade eden Vali Karaloğlu, artık Van'da da her ailenin bir hekiminin olacağını belirtti.

Mutlaka her uzman doktorun kendisine ait bir muayene odasının olması gerektiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, sıkıntıların yaşandığı hastanelerde de başhekimlerin makam odalarını bu iş için tahsis etmesini istedi. Van olarak bebek ve anne ölümleri konusunda geçmiş yıllara göre çok daha iyi bir durumda olduklarını ifade eden Vali Karaloğlu, "Anne ve bebek ölümlerinde bir önceki yıla göre daha iyi durumdayız. Ancak Türkiye ortalamasını yakalamalıyız. Gelecek yıllarda bunun da altına inmek durumundayız. Ancak bu sadece sağlık çalışanları ile olacak bir iş değildir. Bunun biraz da eğitim yönü var" dedi.

Devletin artık sağlık ile ilgili alanlara para harcamakta sıkıntısı olmadığını belirten Vali Karaloğlu, özellikle para harcama noktasında olan başhekimlere düşen görev harcadığı her kuruşu yeri yerinde harcamak zorunda olduğunu söyledi. Bu konuda sıkıntıların olduğunu belirten Vali Karaloğlu, "Yaptığınız ihaleleri lütfen şeffaf bir şekilde yapın. Lütfen her ihaleniz mutlaka bir yarış içerisinde olmalıdır. Bazen ihaleleri yapmıyorsunuz zaman daralıyor. Zaman daralınca da bu sefer mevzuatı zorluyorsunuz ve mevzuata aykırı iş yapmak durumunda kalıyorsunuz. Bu durumda da vatandaşın midesini bulandırıyorsunuz. Buna hiç gerek yok. İşlerinizi zamanında yapın ihalelerinizi zamanında yapın. Mutlak suretle şeffaf olun ve herkesin katılabileceği bir anlayışla ihalelerinizi yapın. Bu paralar ve imkanlar hepimize emanettir. Buna ihanet etmeye hiç birinizin, hiç birimizin hakkı yoktur. Bakın bunu açıkça söylüyorum, devletin son yıllarda sağlık harcamaları konusunda hiçbir şeyden ve hiçbir şekilde kaçınmıyor. Bu durumda biz kamu görevlileri olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Emanet edilene ihanet içerisinde olmamız durumunda da bunun hesabını vermemiz gerekir. Hiç birinizin, hiç birimizin adam kayırma, kollama ve birileri zengin olsun diye gayret sarf etme lüksümüz yoktur. Bu kentte bu durumu bitirmek durumundayız. Bunu da bitirebiliriz. Tabi şu anda en fazla kamu kaynağı harcayan kurumların başında hastaneler geliyor. En fazla kamu alımı yapan kurumların başında hastaneler geliyor. Herkesin gözü sizin üzerinizdedir. Bunun için lütfen yaptığınız iş şeffaf olmalı ve tartışmaya açık olmamalıdır. Bütün arkadaşlar buna dikkat etsinler. İhaleleriniz, herkesin katılabileceği iyi ve düzgün olmalıdır. Ben Van'da hastane ihalelerinin dedikodusunu duymak istemiyorum. Özellikle alımlar ölçüsünde bütün arkadaşlar bizim hassasiyetlerimize dikkat etsinler. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Onu iyi bilsinler. Bu arada korkarak da davranmayın. İşinizi iyi yapının sonuna kadar arkasında dururuz. Bunu da bilin. Ama yanlış yapanın da bunun hesabını vermelidir. Hiçbir yanlış hiç kimsenin yanında kar kalmamalıdır. Onun için lütfen alımlar noktasında dikkatli olmanızda fayda var" dedi.

Sağlık çalışanlarının 'Aile Hekimliği' konusunda görüş ve önerilerini de dinleyen Vali Karaloğlu, ardında salondaN ayrıldı.

VALİ KARALOĞLU'NDAN HASTANE BAŞHEKİMLERİNE 'İHALE' UYARISI
VALİ KARALOĞLU'NDAN HASTANE BAŞHEKİMLERİNE 'İHALE' UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 18:24:04
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 18:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?