5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali öğrencileri ödüllendirdi

Van Valisi Özdemir Çakacak, Matematik ve Fizik Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.


Makamında, Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali İhsan Sayılır, Serhat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici, Sehat Koleji Müdürü Hayrettin Kaya, Serhat Lisesi Olimpiyat Koordinatörü Ali Kıdak ve öğrencileri kabul eden Vali Çakacak, Özel Serhat Lisesi öğrencilerinin olimpiyatlarda ve TÜBİTAK'ın düzenlediği proje yarışmalarında elde ettikleri başarıların kendisini memnun ettiğini söyledi.


"ÖĞRENCİLER BAŞARILI OLUNCA GELECEĞE UMUTLU BAKIYORUZ"
Öğrencilerin elde ettiği başarıları gördükçe geleceğe umutla baktığını ifade eden Çakacak "Gerçekten bu ülkenin, milletin sizin gibi başarılı gençlere ihtiyacı var. Bu ülke sizin gibi çalışkan, başarılı uluslararası alanda ödüller alan başarılı öğrencilerimizle çok iyi bir gelecek yakalayacak. Sizleri gördükçe geleceğimize olan umudumuz daha da artıyor. Serhat Koleji başarılı öğrencilerle gündeme geliyor. Bu başarılarda büyük pay sahibi olan ailelerinizi ve okuldaki idareci ve öğretmenlerinizi de kutluyorum" dedi.


"EĞİTİMDE VAN ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR"
Van'da eğitime çok büyük bir önem verdiklerini anımsatan Çakacak "İlimizde her alanda çok güzel projeler yapılıyor. Van, eğitim alanında altın devrini yaşıyor. Fiziki anlamda baktığımız zaman okullar, yurtlar, derslikler olarak çok iyi bir noktadayız. Eğitim anlamında Van'da yapılacak daha çok işin olduğunu da biliyoruz. Fiziki gelişmenin iyi olduğu ilimizde artık kalitenin de artırılması gerekiyor. Öğrencilerimizin başarılarına baktığımızda kalitenin her geçen gün artığını görüyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimizin başarılarının daim olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.


"ÖZEL SERHAT KOLEJİ VAN'IN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ"
Serhat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici de Vali Özdemir Çakacak'ın kendilerini kabul etmesinden ve öğrencileri ödüllendirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Dikici "Serhat Eğitim Kurumları olarak Van'ın ismini Türkiye'de veya Dünya'da başarılı bir şekilde dile getirmekten mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin elde ettiği başarılar göğsümüzü kabartıyor. Özel Serhat Lisesi, aynı zamanda Van'ın eğitimdeki çıtasının yükselmesine de vesile oluyor. Valimizin, Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün desteklerini arkamızda hissettiğimiz zaman bu başarılar daha da artacaktır, bunun sözünü de veriyoruz" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Özdemir Çakacak, bu yıl Antalya'da yapılan 14. Ulusal Akdeniz Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye birincisi olan Polatkan Polat, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Matematik ve Fizik dallarında Doğu Anadolu Bölgesi'nde birinci, ikinci ve üçüncü olarak olimpiyat kamplarına çağrılan Ferhan Cahit Avcı, Yusuf Yıldırım Çakar, Osman Yıldız ve Nevzat Uslu'ya birer adet kol saati etti. Ödül töreninin ardından idareci ve öğretmenlerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?