5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vali 'Tebrik' çiçeklerini hediye etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, göreve başladıktan sonra kendisi için gönderilen 'Tebrik' çiçeklerini Mikro Kredi biriminden kredi alarak çiçekçilik yapan 2 bayan işletmeciye hediye etti.


Geçtiğimiz pazartesi günü yerine görevine başlayan Vali Karaloğlu'na il içinden ve il dışından çok sayıda çiçek gönderildi. Özel Kalem Müdürlüğü'ne ait bir odayı dolduran çiçekler Karaloğlu'nun talimatıyla Mikro Kredi Projesi kapsamında kredi alarak 'Kadınlar El Emeği Çarşısı'nda dükkan açan Behice Keyfi ve Halime Günen isimli bayanlara ücretsiz olarak verildi. Mikro Kredi Proje ve Uygulama Merkez Sorumlusu Hülya Yurtlu ile birlikte valiliğe gelen bayan işletmeciler kendilerine hediye edilen çiçekleri teslim aldılar. Keyfi ve Günen, Vali Karaloğlu'nun bu jestinden dolayı teşekkür ederek, kendisinde yeni görevinde başarı dileklerini ilettiler.


5 çocuk annesi Behice Keyfi'nin eşi inşaatlarda işçilik yapıyor. Keyfi eşine maddi anlamda destek olmak amacıyla 2007 yılında Van Valiliği tarafından başlatılan Mikro Kredi Projesi kapsamında 700 TL kredi aldı. Faizsiz, kefilsiz bu krediyi geri ödeyen Keyfi, bin 500 TL daha kredi aldı.

Bu kredisini de ödeyen Keyfi, önümüzdeki hafta talep ettiği 3 bin TL'lik kredisini almaya hazırlanıyor. Halime Günen isimli bayan ise aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla ilk kredisini 2007 yılında aldı. 700-bin 500 ve son olarak da 3 bin TL kredi alan Günen, Behice Keyfi gibi 'Kadınlar El Emeği Çarşısı'nda dükkanı bulunuyor.

İha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 16:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?