2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vali Yardımcısı'ndan yeşil kart açıklaması

Van Vali Yardımcısı Halil Berk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı'ndan önce söylediği 'Yeşil kart sahibi fakir vatandaşlara yardım yapılacağı' sözünü yanlış anlayan vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'ne akın ettiğini ifade etti. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren Van Valiliği'nin alt katında hizmet veren Vakıf Müdürlüğü'ne akın eden vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. 

Hizmet binasına sığmayan vatandaşlar dışarıya taştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yeşil kart sahibi fakir vatandaşlara yardım yapılacağını' sözünün yanlış anlaşıldığını ifade eden Vali Yardımcısı Halil Berk, yeşil kartı olan herkesin para almak için vakfa başvurduğu ifade etti. Kurban Bayramı'ndan önce yaklaşık bin 650 kişiye 75 YTL'den toplam 200 bin YTL para dağıttıklarını ifade eden Berk, vatandaşların, herkese para dağıtılıyor gibi bir algılama ile geldiklerini ve durum böyle olunca da yaşanan yoğunluktan dolayı kurum personelinin de çalışmasını engellendiğini kaydetti. Berk, "Yeşil kart sahibi herkese para ve gıda dağıtma gibi bir imkanımız yok. Ancak vakfın imkanları doğrultusundan belli kriterlere sahip insanlara mütevelli heyetimizin kararıyla gereken yardımı yapıyoruz. Bunun dışında yeşil kartı olan herkese para dağıtmıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 15:50:50
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 16:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?