2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vali YİBO öğrencileriyle bir araya geldi

Van Valisi Özdemir Çakacak, İskele Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) incelemelerde bulunarak öğrencilere okumaları ve hedefleri konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Çakacak "Yatılı olarak okumanın kıymetini hepimiz bilelim. Sizin yerinizde olmak isteyen binlerce öğrenci var. Onun için hedefleriniz büyük olsun" dedi.

Vali Özdemir Çakacak, eğitim yuvalarına yaptığı gezi ve incelemelerine devam ediyor. Vali Çakacak, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'le birlikte bugün İskele Mahallesi'nde bulunan İskele YİBO'da incelemelerde bulundu. Okul Müdürü İzettin Laleci, Müdür Yardımcısı Mahmut Çelik tarafından karşılanan Vali Çakacak ilk olarak okul kütüphanesine gitti. Okul Müdürü Laleci'den öğrencilerin kütüphaneyi günde kaç saat kullandıklarını ve kitap okuma saatlerinin olup olmadığını soran Vali Özdemir Çakacak daha sonra beraberindekilerle birlikte eğitim öğretimin yapıldığı sınıflara geçti. 6/C sınıfına giren Çakacak, öğrencilerle tek tek ilgilenerek, onlara okumaları ve hedefleri konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Yatılı bölge ilköğretim okullarında okumanın avantajlarından bahseden Vali Çakacak, öğrencilere tavsiyelerini şu şekilde dile getirdi:

"Sizler diğer ilköğretim okullarında okuyanlardan çok daha fazla şanslısınız. Niye diye soracak olursanız gündüz de, gece de buradasınız. Sizler her an okul havasındasınız. Okuldan uzaklaşmıyorsunuz. Oyun oynasanız da yine bitince kolayca derslerinize adapte oluyorsunuz. Bu sizin için iyi bir avantaj. Yatılı okumanın hem okul hayatına kazandırdığını hem de insanı normal hayata hazırlamada ne kadar büyük bir imkan olduğunu ileriki yaşantınızda çok daha iyi göreceksiniz. Kendinize olan güveniniz burada artacak. Bir işi yapabilme, başarabilme mücadele azminiz artacak. Hepiniz annenizden, babanızdan uzaktasınız. Öğretmenleriniz burada sizin hem anneniz hem de babınız. Dolayısı ile hayata daha küçük yaşta iken hazırlanıyorsunuz. Bu sizin için ileride çok büyük bir avantaj olacak" Şuan sizin yerinizde olmak isteyen binlerce öğrenci var. Yine sizler bir imkan bulmuşsunuz, gelmişsiniz ve güzel bir okulda da öğrenim görüyorsunuz. Böyle imkanlar içinde olmak isteyen çok sayıda öğrenci vardır. Bunun kıymetini bilelim. Nasıl bileceğiz kıymetini, derslerimize çalışarak. Başka bir şey değil sadece derslerimize çalışacağız. Öğretmenlerimizi dinleyeceğiz. Onların verdikleri ödevleri yapacağız. Ve hedeflerimiz doğrultusunda da var gücümüzle elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çocuklar şimdi burada gördüğünüz vali, emniyet müdürü, milli eğitim müdürü, mühendis, doktor ve öğretmenlerinizin yerinde çalışırsanız yarın bu görevlerde sizler olacaksınız. Bu görevlerde olmak tamamen sizlerin elinizde."

Son olarak beraberindeki heyetle birlikte öğrencilerin kaldığı pansiyonu, yemekhane, yatakhane ve çamaşırhaneyi gezen Vali Özdemir Çakacak, idareci ve öğretmenlerle vedalaştıktan sonra okuldan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 19:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?